Yıldız’dan “Yer Bilimleri Lisesi” müjdesi

Maden Tetkik Ve Arama(MTA) Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız, JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, M. Kemal Mengeloğlu ve Meltem Akdoğan’ a iadei ziyarette bulunarak Türkiye Jeoloji Haritası ve Mineraller kitabını hediye edip, Türkiye’de ilk kez yapılacak “Yer Bilimleri Lisesi”nin müjdesini verdi.

MTA Bölge Müdürlüğü’nün üzerinde bulunduğu 30 dönümlük arazinin başbakanlığın talimatıyla bu arazimizin 13 dönümünün orta öğrenim yapılmak üzere Milli Eğitime protokol nezdinde devredileceğini söyleyen Maden Tetkik Ve Arama(MTA) Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız, “Ülkemizde büyük eksikliği olan “Yer Bilimleri Lisesi” kurulmasıyla ilgili Milli Eğitim Müdürü ve Valimizle görüşüp, öneride bulundum. Sağ olsun onlarda sıcak baktılar. Bu bağlamda odamızla görüşüp bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Maden, jeofizik, diğer ilgili kurumlar ve üniversitelerimiz ile görüşüp bir alt yapı hazırlayıp ilgili kurumlara takdim etmeyi düşünüyoruz. İnşallah bölgemiz için memleketimiz için hayırlı bir iş olur” dedi.

GÖMÜLÜ MADENCİLİK ARAŞTIRILIYOR

MTA’nın bir ARGE kuruluşu olduğunu söyleyen MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız,” MTA Yer altı zenginliklerinin araştırılması amacıyla 1935 yılında kurulmuştur Bölgemizde 10 civarında projemiz var. Yeraltı zenginlikleri çıkarılıp, ekonomiye kazandırılması bizim görevimiz. Bu bağlamda daha önceki yıllarda da bölgemizde çok önemli çalışmalar yapılmış, şu an neler yapabiliriz çalışması içerisindeyiz. Güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Türkiye’de mostra(görünür) madenciliği miadını doldurmuş, şu anda gömülü madencilik araştırmalarıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye’nin her yerinde projeler devam etmekte önümüzdeki süreç içerisinde sürprizlerimiz olacak” diye ifade etti.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARDA MTA HER ZAMAN YANIMIZDA

MTA Bölge Müdürü Hasan Yıldız’ın ziyaretinde çok mutlu olduğu belirten JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, şöyle konuştu:

” Kendiside Jeoloji Mühendisi olan MTA Müdürümüz  her zaman her konuda bizlere destek olmaktadır. Ben de MTA’da çalıştım ve MTA’lı olmaktan da gurur duyuyorum. Bizlere hediye ettikleri “Türkiye Jeoloji Haritası” mesleğimizin olmazsa olmazlarındandır. Kayaç Yapıcı Mineraller kitabı da aynı değerdedir. Böyle değerli kaynakları bizlere kazandırdıkları için MTA müdürümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Tabi ki mesleğimiz açısından bakıldığında MTA bizler için okul anlamındadır. Jeoloji mesleğinin en iyi yapıldığı, verim alınan bir kurumdur. Mesleğimiz açısından MTA bilimsel çalışmaların her zaman destekleyici unsurudur. Oda MTA işbirliği uzun zamandır sürdüğü gibi bundan sonra da sürecektir. Yer bilimi lisesinin Adanamıza kurulacak olması sevindirici bir durumdur. Çünkü ülkemiz de jeoloji, maden, jeofizik, petrol, sondaj, harita mühendisliğiyle ilgili ara eleman yetiştirme konusunda bir eksiklik vardı. MTA’nın sayesinde bu sorun da çözülmüş olacak. Ülkemizde güzel işlerin yapılıyor olması herkes için mutluluk kaynağıdır. Emeği geçen kurum, kuruluş ve yöneticilere şükranlarımı sunuyorum”