Yine yok!

Afet Daire Başkanlığı kurulması teklifi Şubat ayı meclis gündemine alınmadı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Aralık ayında kamuoyuna duyurduğu ‘Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Afet Daire Başkanlığı birimi kuracağız’ açıklamasının üzerinden 2 ay geçti. Ocak ayında meclis gündemine alınmayan bu konu, Şubat ayı meclis oturumlarının gündemine alınmayarak yine yok sayıldı.

 

GELENEK BOZULMADI

İzmir Depremi’nden sonra Türkiye’nin etkilenmesinden kaynaklı Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Afet Daire Başkanlığı’nı kurma girişimiyle önemli bir hizmete imza atacak olan Başkan Zeydan Karalar’ın bu konuda geç kalması da ciddi eleştirilere neden oluyor. Pazartesi günü başlayacak olan meclis oturumlarında 46 gündem maddesinin yüzde 90’ının imar konusuyla ilgi olması ‘gelenek bozulmadı’ olarak yorumlanıyor.

 

MECLİSİN GÜNDEMİ KALABALIK

Şubat ayı meclis oturumlarında peki hangi konular görüşülecek? ‘Güneş enerjisi paneli kurulması, Rahmetli eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz’ın isminin verilmesi konusu, Stadyum civarına Azerbaycan Bulvarı isminin verilmesi, Yumurtalık Serbest Bölgede tersaneye yönelik imar değişiklikleri ile afişlerin trafiği aksatacak şekilde asılmasının önüne geçilmesine ait teklif gündemi işgal edecek. Yine bu arada Seyhan Belediyesi yerleşkesindeki otoparkın Seyhan Belediyesi’ne devir edilmesi, 6 adet tıbbi atık taşıma aracının belediyeye hibe edilmesi, kanser taramasında kullanılacak özel mamografi cihazının bağışlanması, Kozan’daki orman yangınında zarar gören balcılara kovan ve arılı kovan desteğinin verilmesi görüşülerek karara bağlanacak.