Yola moloz döktüler!

Adana'nın en işlek caddelerinden olan Turgut Özal Bulvarı üzerinde inşaat tadilatı yapan bir apartmandan elde edilen molozlar kaldırıma dökülerek belediye yetkililerine 'gelin bu molozları buradan kaldırın' dercesine hareket edildi. Bu konuya elbette zabıta ekipleri duyarsız kalmadı ve cezai işlem uygulayarak gereğini yaptı.

Adana’nın en işlek caddelerinden olan Turgut Özal Bulvarı üzerinde inşaat tadilatı yapan bir apartmandan elde edilen molozlar kaldırıma dökülerek belediye yetkililerine ‘gelin bu molozları buradan kaldırın’ dercesine hareket edildi. Bu konuya elbette zabıta ekipleri duyarsız kalmadı ve cezai işlem uygulayarak gereğini yaptı.

MOLOZ ALANINA MOLOZ DÖKÜLEBİLİR

A 101 Mağazasının yanındaki apartmanda tadilat yapılmaya karar verildi. Apartmanda tadilatı gerçekleştirenler belediyeye başvurup ‘moloz sahasına molozları dökme izni’ aldı. Buna göre inşaattan çıkan molozlar bir araca yüklenerek moloz sahasına 82 lira ücret ödemek koşulu ile molozlarını dökeceklerdi. Lakin apartmanda tadilatı gerçekleştirenler bu yolu seçmeyerek molozları yayaların kullandığı yolun içerisine döktüler.

CEZAİ İŞLEM YAPILDI

Bu konudan rahatsız olan çevre sakinleri konuyu belediyeye bildirdi. Belediye zabıta ekiplerinin konuya müdahil olması nedeniyle gerçek ortaya çıktı. Apartmanda tadilat yapanlar molozları yolun içerisine dökerek kendilerinin izinlerinin olduğunu söylediler. Oysa alınan bu izin moloz sahasına moloz dökme izniydi. Yasal olarak kaldırımlar kirletilmiş, yayaların ulaşımı engellenmiş ve alanda kamu zararı oluşmuştu.

MOLOZ ALANI DIŞINA MOLOZ DÖKÜLEMEZ

Adana Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler adı geçen apartmanda tadilat yapanlara cezai işlem uygulayarak molozları da kaldırttılar. Böylelikle şehir merkezinde moloz dökmenin suç olduğu gerçeği de bu olayla bir kez daha ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehir merkezindeki molozların döküleceği moloz alanlarının belirlendiğini ve bu alan dışına moloz dökmenin mümkün olmadığını söylediler. Kentte moloz dökme konusunda belirlenen alan dışına molozların dökülmesine asla izin verilmediğini kaydeden yetkililer, ‘kurallara uymak gerekir. Şehir merkezine moloz dökülemez’ dediler.