Yörük Aileleri Çadırlarında Ziyaret Edildi

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt, Ceyhan’ın İsalı köyündeki yörük ailelerini çadırlarında ziyaret etti.

Küçükbaş hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan göçer ailelerin, yaklaşık 5-6 ay devam eden bu zorlu yaşam alanlarını iyileştirmek amacıyla Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Göçerlerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Ziyareti sırasında Söğüt, İl Müdürlüğü olarak makamda değil, çiftçilerimizin yanında bulunmayı tercih ettiklerini ifade ederek, "Her zaman üretime ve üreticiye nasıl bir katkı sunabiliriz bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bakanlık olarak hayvancılığa çok önem vermekteyiz. Daha önceden 300 baş hayvana verilen Çobanlık Sertifikası Desteği, Sayın Bakanımızın talimatıyla 250 başa düşürülmüş olup, böylece yapılan yardımdan daha çok ailemizin fayda sağlamasına imkan verilmiştir" şeklinde konuştu.

 

Söğüt, göçerlerimizin bu zor şartlar altında hayvancılık faaliyetlerini sürdürdüklerini ve çadırlardaki dumanın tüttüğü müddetçe vatanımıza ve milletimize hiçbir zaman zarar gelmeyeceğini vurgulayarak, “Yörüklerimiz tarafından geleneksel olarak sürdürülen küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, et fiyatlarının istikrarı açısından da önem taşımaktadır” dedi.