Yumurtalık'ta Turizm Haftası Kutlaması

Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Beyhan Demirtaş ile Birlikte Yumurtalık İlçesi'nde Düzenlenen Turizm Haftası Kutlamaları'na Katıldı.

Bando eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan kutlama etkinliğinde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, “42. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen açılış programına hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Vali Demirtaş, Adana’nın turizm master ve stratejik planlarında belirtilen Yumurtalık ve Karataş ilçelerinin sürdürülebilir turizm gelişimi için de çalışmaları hızla sürdürdüklerini vurgulayarak, “İlimizin sahip olduğu 160 km’lik sahil bandının, Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Karataş-Yumurtalık hattının, deniz-kum-güneş ekseninde turizm sektörüne kazandırılması ve yatak kapasitesinin artırılması için de yoğun mesai harcıyoruz.

 

Adana’nın turizm sektöründe daha yukarılara çıkarılması düşünülüyorsa, öncelikle toplumsal bilinç düzeyinin yükseltilmesi, turizme bakış açısının gözden geçirmesi, daha sonra yapısal sorunların çözülmesi gerektiğine işaret eden Vali Demirtaş, “Otel, restoran, acenta gibi konaklama unsurlarının rekabet güçlerini artırmalıyız. Kısacası sektörün sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeler üretmeliyiz. Valilik olarak turizm alt yapısını iyileştirmeye, sektörün tüm kesimlerine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Turizmin Adana ekonomisi için yaşamsal bir önem taşıdığını asla gözden kaçırmayacağız. Turizm pazarından Adana’nın en büyük payı alabilmesi için tüm enerjimizle çalışacağız. Bu şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini,  değerlerini ve en önemlisi havası gibi sıcak ve samimi insanlarını tüm dünyanın tanıması için gayretlerimizi esirgemeyeceğiz. Bu duygularla 2018 Turizm sezonunun ülkemiz ve Adana’mız için hayırlı, huzurlu ve bereketli geçmesini temenni ediyorum. Sizlerin ve tüm hemşerilerimin Turizm Haftasını kutluyor; hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

 

Protokol üyeleri ve vatandaşların oldukça keyifle izlediği etkinlikler, açılan resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.