Yüreğir'de camiler pırıl pırıl

Yüreğir'deki tüm camileri düzenli aralıklarla temizleyen Yüreğir Belediyesi ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle cami temizliği periyodunu hızlandırdı. Temizlik ekipleri camileri dip bucak temizliyor.

Yüreğir Belediyesi özel olarak oluşturduğu 3 ayrı ekiple Yüreğir'e bağlı mahalle ve köylerde bulunan bütün camilerin genel temizliğini haftada 1 gün düzenli olarak yapıyordu. Ekipler, Ramazan ayı nedeniyle çalışmalarını yoğunlaştırdı.  Vatandaşlar Ramazan ayında yoğun olarak geldiği camilerde daha temiz bir ortamda ibadetlerini yapma imkanına kavuştu.  Ekipler camilerin avizelerini, mihrap ve minberini belediyeden sağlanan temizlik malzemesi ve araç gereçleriyle pırıl pırıl yapıyorlar. Ayrıca caminin halılarını süpürüp, pencerelerini siliyorlar. Yüreğir Belediyesi'nin bu hizmeti vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

 

Dinimizde temizliğin çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Göreve geldiğimiz günden bu yana camilerimizin genel temizliğini hiç aksatmadan sürdürüyoruz. Dinimiz temizlik temeli üzerine inşa olmuştur. Camilerimizde zaman içersinde, hava şartları ve kullanıma bağlı olarak temizliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Ne mutlu ki mübarek Ramazan ayında manevi duygularla birlikte camilerimiz dolup taşmakta. Bizde belediye olarak camilerimizde temizlik çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Böylece vatandaşlarımız daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Yapılan bu uygulamadan çok memnun olan mahalle ve köy sakinleri "Atalarımızın dediği gibi 'Temizlik imandan gelir' Yüreğir Belediye Başkanımıza ve camilerimizi temizleyen ekiplerimize teşekkür ediyoruz." dediler.