Yüreğir'de "Eski Sinema Sokağı" yeniden…

'Eski Sinema Sokağı' Yüreğir Belediyesi'nin sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında cephe iyileştirilmesi yapılarak yenileniyor.

Adana'da bir zamanlar yaz akşamların vazgeçilmez etkinliklerinden olan yazlık sinemaların Yüreğir’deki en bilinen adresi ‘Eski Sinema Sokağı’ Yüreğir Belediyesi’nin sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında cephe iyileştirilmesi yapılarak yenileniyor.

sitemiz olaynet.net’in edindiği bilgiye göre, Yüreğir Belediyesi Tesisler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Yavuzlar ile Akıncılar Mahallelerinin ortak değeri olan 450metre uzunluğundaki sokakta tarihi doku korunarak çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.



Proje kapsamında 80 adet bina cephe tadilatları yapılarak birbirine uyumlu renklerle boyanıyor. 28 adet binada tente, 34 adet dükkânda isetabela çalışması yapılıyor. Sokakta Türk Sinemasına damga vuran sanatçıların resimlerinin yer aldığı mural (duvar boyama) çalışması da yapılacak. Ayrıca sokaktaki enerji hatları da yer altına alınacak. Sinema sokağındaki çalışmaların Haziran ayında tamamlanması planlanıyor.

Yavuzlar Mahallesi’nde esnafla bir araya gelen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, devam eden çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Kocaispir, çalışmaların tamamlandığında Yüreğir’in yeni bir cazibe merkezi kazanacağını belirtti.