Yüreğir'de kurbanlar ücretsiz kesilecek

Yüreğir belediyesi kurban bayramı nedeniyle bir dizi tedbir aldı. Belediye vatandaşın kurbanlarını ücretsiz kesecek.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ana cadde ve sokak üzerinde kurbanlık satımı ve kesimi yapılamayacak. Vatandaşlarımız, belediyemizce belirlenen alanlarda rahatlıkla kurbanlarını satın alıp kesimini yapabilir. Tüm kesim alanlarında gerekli tedbirler alındı. Kesimler de ücretsiz yapılacak” dedi.

 

ÜCRETSİZ KURBAN KESİM MERKEZLERİ

Kışla Mahallesi Çamlık Caddesi Şehit Jandarma Er Miakil Avluk Parkı yanı (Seyhan Park Evleri Arkası), Serinevler Mahallesi Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arkası(Kapalı Semt Pazarı),Akıncılar Mahallesi 3972 Sokak No:4 (Balkan Türkleri Derneği)

Yenidoğan Mahallesi Muhtarlık Binası Önü, 19 Mayıs Mahallesi DSİ Kanal Yeri Semt Pazarı Yeri

KURBAN ÖNLEMLERİ

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satış yerleri ve kesim yerlerinin belirlendiğini belirtti. Sokaklarda yaşanan çirkin görüntülerin artık yaşanmaması için vatandaşların da daha duyarlı olması gerektiğini belirten Başkan Çelikcan Belediyemizce belirlenen Kurban Kesim Noktalarında her türlü önlemin alındığını belirterek alınan tedbirleri şu şekilde açıkladı:

 

''Bayram süresince Temizlik İşleri Müdürlüğü tam vardiya çalışacak ve kesim yapılan noktalar sürekli temizlenecektir. Kesim noktalarında kesimin yoğun olacağından dolayı Bayramın 1. ve 2. günlerinde Zabıta Müdürlüğü Personeli ve Veteriner görevlileri denetim yapacaktır.

Kesim noktalarında belediyemizce kesim ücreti talep edilmeyecektir. İsteyen vatandaş kendi kurbanını kesim noktalarında kesebilecektir. Bayram süresince belediye hizmetleri aralıksız sürecektir.''şekline konuştu.

Belediye Çalışmalarının aksamadan süreceğini belirten Başkan Çelikcan vatandaşların Belediye Santral 321 61 61, Zabıta Müdürlüğü 321 37 58, Temizlik Hizmetleri 328 87 80 Cenaze Hizmetleri,  ve İdari İşler Müdürlüğü 321 56 56 numaralı telefonlardan ulaşılacağını belirti.