Yüreğir’de tiyatro günleri başladı

Yüreğir Belediyesi kendi bünyesinde oluşturduğu tiyatro ekibi gösterilerine devam ediyor. Kültür Evlerin de eğitim gören kursiyerlerin oluşturduğu ekip çeşitli oyunları, Yüreğir Kültür Evlerinde, okullarda özel olarak yapılan gezici sahne ile köylerde ve mahallelerde, sahneleyecekler.

. Çatallı Köy adlı oyun Yüreğir Kültür Merkezinde (Ramazanoğlu Kültür Merkezi)'  sahnelendi. Sergilenen oyunu AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı  Yüzbaşı Sadık Tatar, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar ile Başkan Çelikcan birlikte izlediler.

 

Yüreğir de kültürel faaliyetlerin çok önemli olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan sanatı vatandaşların ayağına götürdüklerini belirtti. Verilmek istenen mesajların sanat yoluyla insanlara daha iyi verildiğini belirten  Başkan Çelikcan 'Yüreğir de Tiyatro Günlerini başlatmış bulunmaktayız. Kültür Bakanımız Sayın Ömer Çelik tarafından açılan yeni Kültür Merkezinde Tiyatro günlerinin startını vermiş bulunmaktayız. Bu Kültür  Merkezimiz 20 yıldan bu yana bitirilemiyordu. Bakanımızın gayretleriyle 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır. Bu güzel eser için kendilerine teşekkür ediyoruz.

 

Tiyatro ekibimiz bundan sonra gösterilerini Kültür Evlerimiz de ve gezici sahne ile mahallelerimiz de  devam ettireceklerdir. Ayrıca okullarımızda da sahnelecektir. Yüreğir bundan sonra sanat ve kültürle anılacaktır.' şeklinde konuştu.

 

Yönetmenliğini Ömer Bertan'ın yaptığı Yüreğir Belediyesi tiyatro topluluğu bundan Çatallı Köy'ün yanı sıra,Anadolu'nun Kandilleri ve Çocuk Oyunu ile Yüreğirli vatandaşların hizmetinde olacaktır.