Yüreğir'deki kentsel dönüşümden geri adım

Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Seyhan Mahallesi'nde yapılması düşünülen ve ilçe belediyesi tarafından karar altına alınarak uygulamaya konulan kentsel dönüşüm uygulamasından meclis kararı ile vazgeçildi

Yüreğir İlçesi Seyhan Mahallesi'nde yaklaşık 18.4 hektar alanda kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilen bölgedeki vatandaşların ilgili alanda başlatılan uygulamaya askı süresinde toplam 266 imzalı dilekçe ile karşı çıkmaları ve itirazları ile geri adımın atılmasının ilk hamlesi gerçekleşmiş oldu. Burada oturan yurttaşlar, kentsel dönüşümden zarar göreceklerini düşünerek itiraz ettiler ve bu itirazlarını yasal yollardan başvurarak askı süresinde kullandılar.


BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ KARAR ALDI


Mart 2016'da Büyükşehir Belediyesi Meclisi 118 sayılı kararı ile Seyhan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm uygulaması konusunda Yüreğir Belediyesi'ne yetki vermişti. Ancak Seyhan Mahallesi'nin vatandaşları kendi mahallelerindeki kentsel dönüşüme şiddetle karşı çıktılar. Ekonomik kaygıları nedeniyle karşı çıkış karşısında ise uygulamaya itirazlar oldu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi ise konuyu komisyonlarda görüşerek bu uygulamadan vazgeçilmesi kararı aldı.


ÇELİKCAN: BİZE SAYGI DUYMAK DÜŞER


Alınan karar da mecliste oylanarak halkın istekleri böylelikle gerçekleşmiş oldu. Bu kararla Seyhan Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm uygulaması artık yapılmayacak. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ‘Kentsel dönüşüm konusuna bir mahallenin halkı karşı çıkıyor ve istemiyoruz diyor ise bize saygı duymak düşer. Biz vatandaşla helalleşerek, rızasını alarak hizmet yaparız. Aldıkları karara da saygı duyduk ve buradaki uygulamadan vazgeçtik' dedi.