Yüreğir’e bağlı tüm köy yolları asfaltlandı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçeye bağlı köy yollarının tamamında çalışma yapıldığını belirtti.

Yüreğir'e 2009 yerel seçimlerden sonra bağlanan köy ve beldelerin yol ile ilgili hiç bir sorunun kalmadığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Yüreğir'in merkezinde ve köylerinde bu dönem yapılan çalışma hiç bir zaman yapılmadı. Halkımıza hayırlı olsun.' dedi.

Yüreğir de 20 yılda yapılan yol çalışmasından daha fazla yol çalışmasını 4.5 yılda gerçekleştirdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ' Yüreğir de bugüne kadar 325 bin ton sıcak asfalt, 520 bin metrekare kilitli parke ve 720 bin metrekare sathi kaplama gerçekleştirdik Çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz köylerimizde çalışmalarını tamamladılar. Sadece bir kaç tane köyümüzde ASKİ'nin altyapı çalışması yapmasından dolayısıyla bekliyoruz. ASKİ çalışmasını bitirdikten sonra buraları da tamamlayacağız. İlçemize yeni bağlanan Geçitli, Yakapınar, Abdioğlu, Havutlu, Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu Beldelerimizde sıcak asfalt çalışması yapıldı. Doğankent, Yunusoğlu ve Yakapınar'da kilit parke çalışması yapıldı. İhtiyaç olan yerlere ise tekrar çalışma yapılacak.'  dedi.

 

Yapılan yolların dayanıklı ve uzun ömürlü olması için özen gösterdiklerini belirten Başkan Çelikcan 'Mevcut yolların altyapıları iyileştirildi. Dolgu malzemeleri eksiksiz yapıldı. 15 cm kalınlığında mucur döküldü ve sıkıştırma yapıldı. Bunun üzerine ise çift kaplı emisyonlu sathi kaplama yapıldı.' şeklinde konuştu.

 

Kışın çamurdan yazın ise tozdan kurtulmanın sevincini yaşayan vatandaşlar Başkan Çelikcan’a teşekkür ettiler. Başkan Çelikcan'ın on yıllardır süren yol problemlerine kalıcı çözüm ürettiğini, köylerinde ilk defa böyle bir yol çalışmasının yapıldığını belirten vatandaşlar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese şükranlarını ifade ettiler.