Yurtdışı seçmenler oy verme başladı

Gümrük kapıları ve yurtdışında oy verme işlemi başladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre,  gümrük kapılarında ve yurtdışında oy verme işlemi bugün başladı. 

Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün saat 08:00'de başlayacak 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de bitecek. 

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler bazı gümrük kapılarında, tatil günleri dahil 24 saat oy kullanılabilecek. Bu gümrük kapıları şunlar: 

Gürbulak, Aktaş, Türkgözü, Sarp, Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Karkamış Üzümlü, Esendere, Kumlu, Cilvegözü, Öncüpınar, Çobanbey, Dereköy, Akçakale, Habur Kapıköy karayolu sınır kapıları; Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Çardak, Diyarbakır, Hasan Polatkan, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Süleyman Demirel, İstanbul, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes Erkilet, Konya, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun Çarşamba, Trabzon, Zonguldak Çaycuma havalimanları; Kuşadası, Ayvalık, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Bodrum ve Samsun limanları.

Kura çekimi

Başvuran Cumhurbaşkanı adayları ile siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.  

Ayrıca, yurtiçi sandık kurullarının teşkiline karşı ilçe seçim kuruluna yapılacak şikayetler için bugün son gün.  (ajansbizim)