Yusuf Baş: ''Adana boşaltılıyor, Sayın Yeni neredesiniz?''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, ‘Adana’ya hizmet için gerekirse Ankara’da kapılarda yatarım’ diyen AKP İl Başkanı Fikret Yeni’ye “Bırakın Ankara’da yatmayı, cılız da olsa sesiniz çıksın yeter” diye seslendi.

Bölge İdare Mahkemesi’nin Konya’ya bağlanmasının şokunu atlatamadan Bölge Adliye Mahkemesi’nin de kapatılarak Gaziantep’e bağlanması kararıyla büyük bir sarsıntı yaşayan Adana’da Hükümet cephesinin sessizliğe gömülmesi dikkat çekti. Adana Baro Başkanı ve yönetiminin iki bölge mahkemesinin başka illere taşınmasına yönelik tepki açıklamasında hazır bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, bugün de yaptığı açıklamada AKP temsilcilerinin sessizliğine tepki gösterdi.

NE SESLERİ NE SEDALARI ÇIKIYOR, YAZIK!

Baş açıklamasında şunları söyledi:

“Adana siyasi iktidar marifetiyle tarihinin en sahipsiz, en negatif ayrımcılığın yapıldığı, en çok horlandığı, en çok yan bakıldığı bir dönemi yaşıyor. Adana parça parça koparılıyor. Adana ufalanıyor. Adana her gün bir değerini yitiriyor. Adana’nın her gün bir parçası başka illere yamanıyor. Ama nedense bu şehrin insanları tarafından Meclis’e gönderilen siyasi iktidarın ne milletvekillerinden ne de il temsilcilerinden ne bir ses ne de bir seda çıkıyor. Çok yazık!”

PARÇA PARÇA GİDİYOR

Baş, devamla “Meteoroloji Müdürlüğü’nün birimleri başka illere taşınırken ses yok. Devlet Demir Yolları parça parça Mersin’e göçürülürken tık yok. İlimizdeki havalimanını genişletmek yerine kapatılmasının önünü açacak çalışmalara tepkileri hiç yok. 5 yıl önce İstasyon Meydanı’nda oy için yapılan vaatlerin üzerine yatıldı yine bir seda yok. Ama iş, milletin kafasını karıştırmaya gelince laf çok” ifadesini kullandı.

ADANA’YA BU GAREZ NEDİR?

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş “Ey AKP temsilcileri Adana boşaltılıyor; neredesiniz? Adana Bölge İdare Mahkemeleri Başbakanın memleketi Konya’ya bağlandığında sesiniz çıkmadı. Şimdi de Adana Bölge Adliye Mahkemesi yine Adalet Bakanlığı’nın istemiyle Gaziantep’e naklediliyor; duymadınız mı? ‘Bölge İstinaf Mahkemeleri’nin Adana’da olması büyük kazanç’ diyen sayın Fikret Yeni size soruyorum. ‘Adana’ya hizmet için gerekirse Ankara’da kapılarda yatarım’ diyen Sayın Yeni, neredesiniz? Bırakın Ankara’da yatmayı, cılız da olsa sesiniz çıksın yeter. Adana size hep cömert davrandı. Ama siz Adana’ya hep şaşı baktınız. Bu nasıl iştir? Adana’ya bu kin, bu nefret, bu gareziniz nedir?” şeklinde konuştu.