Yusuf Baş, ''Nevruz Türk dünyasının ortak bayramı''

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Adını doğanın uyanışından alan Nevruz Bayramı’nın, yeniden milli uyanışa, yeniden silkinişe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Adını doğanın uyanışından alan Nevruz Bayramı’nın, yeniden milli uyanışa, yeniden silkinişe vesile olmasını diliyorum” dedi.

UMUT VE SEVİNCİN İFADESİ…

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Nevruz Bayramı mesajında önemli vurgularda bulundu. Nevruz’un asırlardır Türk ülkelerinde kutlanan, bugün de özellikle Türk cumhuriyetlerinde, Türk topluluklarında kutlanmaya devam etiğine işaret eden Baş, “Nevruz; sadece Kış mevsiminden Bahara girilen ve doğanın uyanışı manasında kutlanan bir bayram olmamıştır. Nevruz; aynı zamanda birliğin, kardeşliğin, umut ve sevincin ifadesi, yaşama şevkinin, başarma azminin yüreklerde tazelenmesidir.” diye konuştu.

TERÖRE LANET

Baş, şöyle devam etti:

“Bizlere güzel duygular yaşatan bu güzel bayramın, milletçe ağır sorunlara maruz kaldığımız bir süreçte hangi niyetle olursa olsun istismar edilmeden kutlanması gerekir. Şehit analarının gözyaşı kurumadan daha dün Mardin Nusaybin’de bölücü terör iki askerimizi, bir polisimizi alçakça şehit etmiştir. Ankara’daki katliamın acısı dinmeden yine dün İstanbul’da başka bir saldırı yapılmış, 4 kişi hayatını kaybederken 40’a yakın insan yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, terörü ve arkasındaki güçleri lanetliyorum.”

NEVRUZ, TÜRK DÜNYASININ ORTAK BAYRAMI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şu sözlerle bitirdi:

“Özellikle bu günlerde, yine özellikle Türkiye ve yakın çevresinde cereyan eden hadiseler zincirinde akan kan ve gözyaşı içimizi acıtmaktadır. Asırlarca Türk-İslam coğrafyasında sevgiyi, sevinci, barış ve kardeşliği, kucaklaşmayı işaret eden Nevruz’un ülkemizde ve bölgemizde kardeşlik ruhunun güçlenmesine vesile olması en büyük dileğimdir. Yine Nevruz’un; bütün fitne tuzaklarının bozulması, yeniden milli uyanışa, yeniden milli silkinişe vesile olmasını diliyorum. Türk milletinin ve akraba toplulukların tamamının ortak bayramı olan Nevruz’un, Türk-İslam coğrafyasının daha çok tanışmasına, kaynaşmasına, ortak hedeflerde yorulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimin Nevruz Bayramını tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’tan Türk-İslam aleminde akan kan ve gözyaşının dinmesini, yerine huzur, mutluluk ve refah gelmesini niyaz ediyorum.”