Zeydan Karalar'ı kızdırdılar

Büyükşehir Meclisine kent meydanı ve sokak köpekleri konusu damgasını vurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis oturumlarında kent meydanı projesinin bitirilmemesi konusu ile sokak köpeklerinin insanlara zarar verme noktasına gelmesine yönelik tartışmalar yaşandı.
GÜLAÇTI: BAŞLAYIP BİTİRDİĞİNİZ İŞ VAR MI?
AK Parti adına konuşan Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Başkan Zeydan Karalar’ın gerek Seyhan Belediyesi başkanlığı ve gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisinin başlayarak bitirdiği bir tek projesinin olmadığını iddia ederek kent meydanı konusunda da sınıfta kaldığını söyledi. Gülaçtı, belediyenin parasının olmadığının iddia edildiği bir ortamda Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Belediyesi’ne parasını ödeyerek kent meydanı projesini devir almasını Başkan Karalar’ın kamuoyuna izah etmesi gerektiğini belirterek CHP’li belediyeleri de itham altında bırakan açıklamalarda bulundu.
KARALAR: KINIYORUM, SÖZLERİNİ İADE EDİYORUM
Ozan Gülaçtı’ya yanıt veren Başkan Zeydan Karalar, CHP’li belediyelere ithamda bulunulmasına asla izin vermeyeceğini belirterek Ozan Gülaçtı’ya sözlerini iade ederek “CHP’li belediyeler sizin kimyanızı bozuyor. Daha çok bozacaklar. Hiçbir belediye başkanı arkadaşıma utanmadan ifadesini kullanmaya izin vermem.” şeklinde yanıt verdi. Başkan Karalar, Ozan Gülaçtı’nın kent meydanı konusundaki eleştirilerine ise yanıt vermekten kaçındı.
RECAİ MERCİMEK’TEN SORUN TESPİTİ
İYİ Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Recai Mercimek, Sinanpaşa’da kentsel dönüşüm için evleri boşaltılan vatandaşların evlerinin biran önce yıkılmasını isteyerek buraların mezbelelik haline dönüşüp kötü işlerin yapıldığı yerler halinden kurtarılmasını istedi. Mercimek, Bürücek ve Pozantı’da köpeklerin istilasını gündeme getirip acil çalışma yapılmasını ve barınak sorununun çözülmesini istedi. Mercimek’i bilgilendiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise 1 haftalık gibi bir zaman içinde barınak sorununun çözüleceğini, köpekleri Pozantı Belediyesi’nin toplayarak Büyükşehir Belediyesi’nin kısırlaştıracağının da müjdesini verdi.
SEYHAN VE DEMİRDAĞ’DAN HATIRLATMALAR
CHP adına söz alan Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, 9 Eylül CHP’nin kuruluş yıldönümü sürecini tarihsel gelişimi içinde ortaya koyarak kutladı. Türk siyasi hayatına damga vuran hareketlerde şehit olanlara da Allah’tan rahmet dileklerinde bulundu. MHP adına söz alan Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ ise mecliste yaptığı konuşmada darbeleri eleştirip Türk siyasi hareketinde darbelerden en fazla etkilenen kesimin Ülkücüler olduğuna vurgu yaparak şehitleri andı. Demirdağ ayrıca Ağustos ayındaki zaferleri de kutladı.