Ziraat mühendisi adaylarına uygulamalı eğitim

Çukurova Üniversitesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bayat, son sınıf öğrencilerinin okulda ve işyerlerinde verilen uygulamalı eğitimle mesleklerine hale geleceklerini, bu uygulamanın Türkiye'de ilk kez Tarım Makinaları alanında Çukurova Üniversitesi'nde uygulandığını söyledi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknoloji Mühendisliği Bölümü öğrencilerine okulda ve işyerlerinde uygulamalı eğitim verilerek geleceğe hazırlanıyor. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bayat, bu uygulamanın Türkiye’de ilk kez Tarım Makinaları alanında gerçekleştirildiğini söyledi

Ziraat Mühendisleri Odası  Adana Şubesi Genç ZMO'nun düzenlediği etkinlikte, geleceğin Ziraat Mühendisi adayları Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği bölümü atölyesini ziyaret ederek tarım makineleri ve tarımda kullanılan araç gereçleri yakından inceledi.

Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Ali Bayat eşliğinde atölyeyi ziyaret eden ziraat mühendis adayları, tarım makinelerinin geçmişten günümüze kadar gelişimini Prof. Dr. Ali Bayat'tan dinledi. Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği bölümünün ziraat mühendisleri için temel taşlardan biri olduğunu vurgulayan Bayat, son zamanlarda Ziraat Fakültesi’nin Tarım Makinaları ve Teknolojileri  Mühendisliğine duyulan  ilgi ve gösterilen önemden çok memnun olduğunu belirtti, “2016 yılından itibaren 4. Sınıfta, iş yerlerinde verilecek uygulamalı eğitimle birlikte, mezunlarımız mesleğine daha hazır hale gelecek ve piyasada aranan elaman niteliğinde olacaklar. Bu uygulama Türkiye ilk kez Tarım Makinaları alanında Çukurova Üniversitesi tarafından başlatıldı” dedi.

Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri atölyelerde, çok eski zamanlardan kalma tarım makinalarından günümüzde kullanılan tarım makinalarına kadar 200’den fazla tarım makinasını inceledi. Genç ZMO yönetimi, bu etkinliklerin diğer bölümlerde de sürdürüleceğini dile getirdiler.