Zor sorular

RTÜK Arsası konusunda etkili ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Adana’nın Atatürk Caddesi üzerindeki RTÜK arsasının kamuya tahsisli durumunun Dünya Göz Hastanesi’ne satışından sonra özel sağlık alanı olarak imarının değiştirilmesine Adanalılardan gelen tepkilere nedense konuyla ilgili olan kişi ve kurumların sessiz kalması bir türlü anlaşılamadı. Bu nedenle konuyla ilgili olan kişi ve kurumlara gazete olarak bazı sorular sorup bunun yanıtını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.

    Sayın Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin. RTÜK arsasının satışına karşı çıktınız. Bugün gelinen noktada sizin partiniz olan CHP’li belediye tarafından imar durumu değiştirildi. Bu konuda bir açıklama yapma, görüşünüzü dile getirme borcunuz yok mu?

    Bu kentte imar denilince her konuya müdahil olan, gerektiğinde dava açan TMMOB denilen bir meslek örgütü var. İnşaat Mühendisleri Odası başta olmak üzere kamu yararına tahsisli alanın özel mülkiyete dönüştürülmesinden rahatsız olmadılar mı? Bu soruya verecek yanıtları olsa gerekir.

    Adana’da iğneden ipliğe her konuyu mecliste konuşurken ‘Halkın hakkını korumakla mükellefiz’ diyerek söze başlayan meclis üyeleri, ‘EVET’ oyunu verirken kimin veya kimlerin hakkını korudunuz? Vicdanen bu konuda rahat mısınız? Yapılan uygulama doğru mu?

    Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın alınan meclis kararını veto edip tekrar belediye meclisine gönderecek mi? Yoksa olup biteni izleyerek belirli bir dönem geçtiğinde konuyu zaman aşımına bırakıp böylelikle soğutacak mı? Tavrı nedir? Ne düşünüyor?

    Son olarak alınan meclis kararının geçerli olabilmesi için Vali Beyin imzalaması gerekiyor. Hoş, Vali Bey imzalamaz ise meclis diretir ise yani idare diretirse konu başka boyutlara da gidebiliyor. Lakin ilin mülki amirinin onaylamadığı bir meclis kararını idarenin de diretmesi şık olmaz. Sayın Adana Valisi Süleyman Elban, kamu vicdanını yaraladığını düşündüğümüz bu Dünya Göz Hastanesi yeri ile ilgili alınan meclis kararı ile ilgili olarak “Kendi seçtikleri Adanalıların hakkını koruyamıyor bari ben onlara sahip çıkayım diyerek dosyayı geri idareye iade eder mi?”