2. ÇAĞRI MECLİS BAŞKANLARINA!

Oda başkanlarına 'Adana ekonomisi ne durumda?' diye sorup açıklama yapmalarını istedik ancak duyarsız davranıp sustular.

Adana ekonomisinin zor günlerden geçtiğini bu kentte yaşayan her ticaret erbabı, sanayici ve tarımsal faaliyette bulunan üreticinin bildiği bir ortamda meslek örgütlerinin üyelerinin sesine kulak tıkaması ne yazık ki ‘artan hızla’ devam ediyor.

ODA BAŞKANLARI SUSMAYI TERCİH ETTİ

Gazetemiz tarafından ATO, ADASO ve ATB Başkanlarına hitaben bir çağrıda bulunup ‘Adana ekonomisi ne durumda?’ diye bir soru yönelttik. Bu sorumuza yanıt verilebilmesi adına kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik bir açıklamanın gelmesini bekledik. Bugüne kadar odalarının adına açıklama yapan başkanların ekonominin iyi gitmediğini ifade eden açıklama yapmaktan kaçındıklarını yaşayarak gören yerel basın mensupları olarak eleştirimizi yaptık. Bu eleştiriye verecekleri yanıtın da tarafımızdan gazetemizde haber olarak değerlendirileceğinin garantisini verdik. Lakin tüm oda başkanları susmayı tercih etti.

ACI, UÇURUM VE BAĞIŞ’A AÇIK ÇAĞRI

Şimdi bu çağrımızı odaların meclis başkanlarına yapıyoruz. Protokol listesinde mevcut oda başkanlarından daha önce gelmesi gereken 3 odanın meclis başkanına bu kenttin yerel gazetesi olarak ‘Adana ekonomisi ne durumda?’ sorusunu yöneltiyor ve cevap arıyoruz. Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ile Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış’a açık çağrımızı buradan yenilemek istiyoruz. ‘Adana ekonomisi ne durumda? Üyeniz olan meslek erbapları için bugüne kadar neler yaptınız? Neler yapmayı düşünüyorsunuz? Yanıtlarınız gazetemiz tarafından sorumlu gazetecilik anlayışımız gereğince haber olarak değer bulacaktır. Bunu da hatırlatmak istedik.