Adana'da 4 ayda 20 firmaya yatırım teşvik belgesi verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ocak-Nisan 2019 dönemi Yatırım Teşvik Belgeleri istatistikleri açıklandı. Yatırım teşvik belgelerinin illere göre dağılımı bazında Ocak-Nisan 2019 tarihleri arasında Adana'da 20 adet Yatırım Teşvik Belgesi verildi.

Yatırımcılara bina inşaat harcamalarıyla, makine ve teçhizat alımlarında belirli muafiyet ve destekler sağlayan Yatırım Teşvik Belgesi sayısının bölge için önemine değinen Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre Adana’da 2019’un Ocak ayından bu döneme kadar 20 adet Yatırım Teşvik Belgesi verildi. Üretim ve istihdamın kuvvetli şekilde teşvik edilmesi açısından büyük öneme sahip olan Yatırım Teşvik Belgesi sayısı Ocak-Nisan 2019 tarihleri arasında illere göre dağılımında Adana’nın payı yüzde 1.3 olmuştur.” dedi.

 

Adana’da 2019 yıllında ilk dört ayda verilen Yatırım Teşvik Belgesi’nin 3’ü yabancı sermayeye 17’si yerli sermayeli firmalara ait olduğunu söyleyen Kıvanç “Hizmet ve imalat sektörü olmak üzere 15 farklı sektör de Yatırım Teşvik Belgesi verildi. Toplam da 126 milyon 300 bin 897 TL Yatırım Teşvik Belgelerinin 107 milyon 486 bin 933 TL’si Komple yeni yatırım, 17 milyon 738 bin 964 TL’si Modernizasyon (Yenileme), 1 milyon 075 bin TL’si Tevsi (kapasite artırımı) oldu.İlk dört ayda verilen Yatırım Teşvik Belgesi sayesinde 705 kişiye istihdam sağlanacaktır.Bu verilere göre en büyük payı yüzde 85 oranı ile komple yeni yatırımlar aldı. Bu oran, gelişen bölgemiz için çok önemli” dedi.

 

Yatırım Teşvik Belgelerinin sektörel dağılımına bakıldığında yirmi belgeden 11’inin İmalat sektöründe olduğunu belirten Kıvanç sözlerini şöyle tamamladı:

“Alınan her Yatırım Teşvik Belgesi ile yerli ve milli üretimi öncelikli hedeflerimiz doğrultusunda önemli adımlar atıyoruz. Bu teşvikler sayesinde inanıyorum ki daha inovatif yaklaşımlar geliştirme, katma değeri yüksek ürünleri üretme ve ihraç etme yolunda önemli atılımları gerçekleştirme imkanına kavuşmuş olacak.”