ADANA'DA SULANMADIK TOPRAK KALMAYACAK

Tarım İl Müdürlüğü yeni sulamaya açılacak olan Yedigöze sulama sahasında 'Ürün Deseni' belirleme çalışmalarına başladı

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, İmamoğlu’nda çiftçilerle yaptığı toplantıda,  ‘’Zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamak Adana'da sulanmadık toprak bırakmayarak topraklarımızı daha verimli hale getirmek için hep beraber çalışacağız ‘’dedi.

 

 

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yeni sulamaya açılacak olan Yedigöze sulama sahasında ‘Ürün Deseni’ belirleme çalışmalarına başladı.  Tarım İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, İmamoğlu İlçesinde çiftçiler ile bir araya gelerek sulamaya açılacak olan sahalarda katma değeri yüksek gelir getirici ürün deseni oluşturma yolunda çalışmalara başladıklarını belirtti.

 

Çiftçilerin emeğinin karşılığını fazlasıyla almalarını sağlayacak ürünlere yönelmeleri gerektiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

 

‘’ Sulama sorunu artık tarihe karışacak, tarımda önemli bir yeri olan Adana, tahıl ambarı olmanın  yanı sıra artık meyve sebze ambarı olarak da anılacak. Zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamak Adana'da sulanmadık toprak bırakmayarak topraklarımızı daha verimli hale getirmek için hep beraber çalışacağız .

 

Bu doğrultuda Müdürlüğümüz, Yedigöze Sulama Sahası içerisinde faaliyet gösteren çiftçilerimizin sulu tarıma geçişle birlikte değişen ve gelişen tarımsal yapıdan en iyi şekilde faydalanmalarını hedeflemektedir. Ayrıca Müdürlüğümüz tarafından bu bölgede üretim yapan çiftçilerimizin doğru teknikler uygulayarak, hem çevreci hem de karlılık oranı yüksek üretim yapabilmelerini sağlamak için çalışmalar yürütülmektedir.

 

Yaklaşık 100.000 hektar tarım alanı sulanacak ve bölgeye ciddi katkı sağlayacak. Çiftçimizin ürün desenini  ve bölge ekonomisini önemli ölçüde olumlu yönde etkileyecek.’’