“Adana komşu illere göre 10 katı geride”

AYAMDER Başkanı Kılçık, üyelerinden seçimlerde Adana’ya yön verecek adayları desteklemelerini istedi ve “açığımızı seçimde kapatmalıyız” dedi

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, imar konusunda Adana’nın komşu illere göre 10 katı geride kaldığını belirterek üyelerini uyardı. Kılçık, “Seçimlerde Adana’ya yön çizecek insanların buraya gelmesine destek olalım. Ancak, geçmişi geride kalmışlığı böyle kapatabiliriz” dedi.

 

AYAMDER, organizasyonunda Seta’nın sponsorluğunda Güvenli Yeşil Bina’ adlı toplantı Riva otelde gerçekleşti. Toplantıya, AYAMDER  Başkanı Murtaza Kılçık, Başkan Vekili Mustafa Fidan Vursavuş, Güvenli Yeşil Bina’ların belgesini vermekle sorumlu TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz; Yardımcıları, Dilek Alkan, Sena Öznergiz, Salip Topağaç, CHP Adana Büyükşehir Meclis üyesi Mehmet Esendemir, AK parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Zafer Kara, Seta ortakları Tansel Karadağ, Seyhan Yarar, Müteahhitler, Mimarlar, iş adamları ve siyasiler katıldı.

 

“CİDDİ HAK KAYIPLARI VAR”

 

Toplantının sunuculuğunu Mustafa Fidan Vursavuş ile Esen Ezgi Karadağ üstlenirken, TSE ve Seta yetkilileri de sinevizyon da tanıtıcı sunum yaptı. Konuşmacı olarak kürsüye çıkan AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, sitemde bulunarak, vatandaşlara,  yetkililere, üyelerine çeşitli uyarılarda bulundu. Başkan Kılçık,“Adana’nın öyle bir yapısı var ki, planlamadan önce yapılanmış, sizi yapılaşmış yere plan oturtmaya çalışılıyor. Bu da ciddi hak kayıpları meydana getiriyor ve sahipleri de konuyu davaya götürüyor. Mahkemeler de bu planları iptal ediyor. Adana’da bir maalesef gelenek oluşmuş itirazlar neticelenmeden bu planlar yürürlüğe koymuyor. Uygulayıcı Belediyeler de ‘Büyükşehir’den onaylı planlar elimize ulaşana kadar biz uygulamaya koymayız’ diyorlar. Onlara da hak veriyoruz” dedi.

 

“MECLİS OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANSIN”

 

Askıdaki itirazlı 1000’lik planların halen Büyükşehir Belediye imar komisyonunda bekletilmesine bir anlam veremediklerini ifade eden Kılçık, “Ben buradan Büyükşehir Başkan Vekilimiz Aldırmaz’a  seslenmek istiyorum, imar komisyonu bir an önce bu itirazları neticelendirerek bunları meclisi olağan üstü toplantıya çağırıp bu planları yürürlüğe koymalı. Bizlerde Adana’mızın kalkınması için bir an önce işimize bakmalıyız. Bu konuda Başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin desteklerini bekliyoruz. Bunu da çok önemsiyoruz” uyarısında bulundu.

 

“GERİDE KALMIŞLIĞI KAPATMALIYIZ”

 

Murtaza Kılçık, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun neticesi nereye yerel seçimlere gider. Bunu yerel seçimlerde masaya yatırmalıyız. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde herkes ellerini vicdanlarına koysun fazla duygusal davranmasınlar Adana’ya yön çizecek insanların Başkan olmasına destek olsunlar ki, şu geçmişi geride kalmışlığı bir an önce kapatalım. Komşu vilayetlere göre Adana 10 katı geride kaldı. Biz bunu hak etmiyoruz kabul etmiyoruz. Onun için burada vatandaşlarımıza meslektaşlarımıza da çok büyük  sorumluluk düşüyor.  Onun için bu seçimlerde akılcı davranalım adaylarımızı iyi analiz ederek tercihlerimizi ona göre yapalım.”

 

“TSE TERCİP EDİLMELİDİR”

 

AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, Güvenli Yeşil binanın daha az yenilenebilir enerji kullanan binalar olduğunu da hatırlatarak, “Güvenli yeşil bina konusunda TSE akredite olmuş en güvenilir bir kuruluştur. Bu konuda TSE gibi yerel firmaları tercih edilerek, Ülke ekonomisine de faydalı olacağına inanıyorum. Zaten maliyet olarak da TSE en uygunudur. Bu konuda Yeşil bina sertifikası almak isteyen arkadaşlarımızın TSE’yi  tercih etmeleri kendi menfaatlerine olacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

“ İYİ BİR KONUMDAYIZ”

 

TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz’ de konuşmasına toplantıyı düzenleyen AYAMDER’ in Yönetim kurulu üyelerine ile sponsorlara teşekkür ederek başladı.

TSE Türkiye Cumhuriyetinin bir Milli kuruluş olduğunu belirten Özdeniz, “TSE Uluslar arası pazarda etkin rol alıyor. Çok iyi bir konumdayız. Ciddi gayretler çaba göstermemiz gereken konular var” diye konuştu.

Güvenli Yeşil binanın belgelendirilmesi pazarında Türkiye’nin 2012 yılında 1 Milyar 510 milyon dolarlık pastadan faydalandığını kaydeden  Özdeniz, ’ Yurt dışı belgelendirme kuruluşlarımız, ülkemizde bizim aracılığımızla hizmet vererek 1 Milyar 200 milyon doları Yurt dışına döviz olarak götürmüştür. Bizler, üzerimize düşen görevi yaparsak, birbirimizi mi destekleyerek kendimizi güçlendirerek, yenilenerek o zamanda hükümetimizin hedef koyduğu 2023 ‘de lider ülke oluruz” ifadesini kullandı.

 

“6 AVRUPA ÜLKESİ BİZDEN BELGE ALDI”

 

TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Uğur Özdeniz, konuşmasına şöyle devam etti.

“6 Avrupa ülkemize gelerek ülkemizde yeşil Bina belgesi yaptırmıştır. TSE olarak bizde kendimize güveniyoruz ve sürekli yeniliyoruz. Bakın; daha önce belgemizi İstanbul ve Ankara’dan alıyorduk şimdi artık bu tür belgeleri Adana’dan alabilir hale gelmiştir. TSE şuan da Ceyhan oylu üzerinde 5 bin 200 metre karelik hizmet bina yaptırıyor. Burasını 2014 yılında faaliyete geçireceğiz. Burası bittiği takdirde bütün araçların muayeneleri, belgelendirme hizmetleri bu yeni binamızda yapılacak. Bu Adana’ya kazandırılmış çok özel bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi canlılığını koruması devam etmesi de bize düşüyor. Çalışmak bizim için vazifedir, kutsaldır.”

Toplantıda söz alan CHP Adana Büyükşehir Meclis üyesi Mehmet Esendemir’de meclisin askıdaki itirazları değerlendirmeye aldıklarını önümüzdeki ay meclis de görüşüleceğini söyledi.