AGİD’ten Yıldıray Arıkan’a ‘hayırlı olsun’ ziyareti

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ı ziyaret ederek yeni hizmet binası için ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arıkan, ekonomiye katkı sağlayan STK’ların önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, Genel Sekreter Kamil Üzüm, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Vural, Remzi Kar, Fatih Alpçogay, Hatice Şahin, Cevdet Şeker, Muammer Beluk ve Mehmet Özdoğru Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ı makamında ziyaret etti.

Çukurova Belediyesi’nin yeni hizmet binasının 17 bin metrekare alana yapıldığını ifade eden Başkan Yıldıray Arıkan, belediye olarak yeşil alan sayısını artırmaya gayret ettiklerini söyledi. Yeni hizmet binasının bulunduğu alandaki miadı dolmuş 60 yaşlı ağacı kesmek zorunda kaldıklarını kaydeden Başkan Arıkan, “Orman Bölge Müdürlüğü’nden aldığımız izinle 60 yaşlı ağacı kesmek zorunda kaldık. O zamanlar bazı kesimlerin tepkisini çekmiştik. Belediye olarak yeşile çok önem verdiğimiz için 60 ağacın yerine belediye bahçesine 15 bin bitki türü ektik.” dedi.

Belediye Evleri Mahallesi’nde, TOKİ’den bağımsız olarak kentsel dönüşüm başlattıklarını anlatan Başkan Yıldıray Arıkan, ev sahipleri ile bire bir görüşüp rızalarını aldıklarını da söyledi.

Derneğin faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgiler veren AGİD Başkanı Seyfettin Alpat da, hükümetin 2023 ihracat hedefine ulaşması için yurtdışı iş gezilerine ağırlık verdiklerini kaydetti. TUSKON’un tertiplediği Dünya Ticaret Zirveleri programları ile yeni ihracat pazarları oluşturulduğunu da belirten Başkan Alpat, “Ülkemiz için adımlar atarken Adanamız için de adımlar atıyoruz. Bu kapsamda üyelerimizin ufkunu geliştirmek ve cesaretlerini artırmak için sektörlerinde başarıyı yakalamış firma yöneticilerini ‘Ufku Zorlayanlar Programı’ adı altında davet ederek deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyoruz.” diye konuştu.