AKAMDER Durmuyor!

AKAMDER Kamu kurumları ziyaretlerine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile devam etti. Kamu Müteahhitleri kurumlarla ilgili karşılıklı bilgi alış verişinde bulunarak sorunların çözümü noktasında önemli adımlar attılar.

Adana Kamu Müteahhitleri konumu gereği ve Adana gerçeklerinin çözümü noktasında ziyaretlerine devam ediyor. Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve üyeleriyle birlikte Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü Bilal Canbolat’ ı makamlarında ziyaret ederek karşılıklı bilgi istişarelerinde bulundular. Çok verimli geçen ve önemli konuların ele alındığı ziyarette Akamder Adana için STK öneminin farkındalığını ortaya koydu.

MİLLİ EĞİTİM HİZMETLERİN HIZLANDIRILMASI ANLAMINDA MÜTEAHHİTLERİN YANINDA OLACAK

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar “Adana Kamu Müteahhitlerinin kendileri için bir tür iş ortağı olduklarının altını çizerek, Okul yapımlarında Müteahhitler için yeterli olmayan zaman sorununun çözüldüğüne dikkat çekerek şu an için Okul yapım işlerinde müteahhitler için adeta  engel olan Enerji aboneliğinin sıkıntılar verdiğini bunun içinde ihalelerde sözleşme aşamasının  Enerji aboneliğinin çözümüyle birlikte işe başlamanın rahatlatacağını bildiklerini bunun için sürdürdükleri çalışmaları Enerji SA ile görüşmelerin başladığını” ifade etti.

ADANA da İŞÇİLER İÇİN ÖDENEN SGK PRİMLERİNDE %5 TEŞVİK İNDİRİMİ GELİYOR

Akamder diğer bir Kamu Kurumu ziyaretinde Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat‘tı. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü Bilal Canbolat “ Adana Kamu Müteahhitlerinin kurumları açısından büyük bir işçi potansiyelleri olması dolayısıyla önemlerini “ vurguladı. Konuşmasında,  Canbolat Tüm Kamuoyunu yakından ilgilendirecek olan bir müjdeyi de verdi. “İşverenlerin ve müteşebbislerin SGK kurumundaki prim artışlarından şikâyetlerinin önüne geçecek Adana SGK prim teşviklerini açıklayarak ödene primlerin yüzde 5’i teşvik uygulaması olarak işverenlere geri dönecek” dedi.

AKAMDER ADANA ve ADANA İÇİN HAY’R OLAN HERŞEY İÇİN VAR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu “Akamder olarak üyelerinin problemleri haricinde Adana gerçeklerinin kendileri için çok önemli olduğunu, önceliklerinin Adana hay’rına olacak gelişmelere adım atmak ve Akamder olarak genel çizgilerinin değişmeyeceğinin “ altını çizerek “ STK olarak bu ziyaretlerimizin amacının direk ve ilk muhataplarla istişareye yönelik olduğunu” açıkladı. Başkan Karslıoğlu “ Bu vesileyle tüm Adana lı hemşerilerimin de Regaip Kandillerini kutluyor, birliğimize beraberliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi.