Alanya kadar olamadılar

Odaların Aralık ayı yani yılın son meclis toplantıları yapıldı. Oda üyelerinin birçoğu yeni yılda Oda aidatlarının artırılıp artırılmayacağını merakla bekliyordu. Her fırsatta üyelerinin pandemi sürecinden dolayı olumsuz etkilendiğini ve devlet tarafından desteklenmeleri gerektiği yönünde açıklamalar yapan Adana Ticaret Odası 2021 yılı aidatlarının artırılmamasını isteyen üyelerini yine hayal kırıklığına uğrattı. Toplantıda Oda aidat ve kayıt ücretlerini yüzde 9,5 oranında artıran ATO'nun 2021 yılı bütçesi de 36 milyon lira oldu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 2021 yılı üye aidatlarına zam yapmama kararı alırken, Adana Ticaret Odası (ATO) üyelerinin ‘’zam yapmayın’’ beklentilerine karşılık aidatları yüzde 9,5 oranında artırılmasını kararlaştırdı.

Odaların Aralık ayı yani yılın son meclis toplantıları elektronik ortamda yapıldı. Oda üyelerinin bir çoğu yeni yılda Oda aidatlarının artırılıp artırılmayacağını merakla bekliyordu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı da Başkan Vekili Yakup Koca başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve mazeretlerin görüşülmesinin ardından Başkan Mehmet Şahin, meclis üyelerini bilgilendirdi.Pandemi nedeniyle iş insanlarının yaşadıkları sıkıntıları göz önüne aldıklarını belirten Başkan Şahin, “İş insanlarımızın durumu ortada. Bu durumu göz önüne alarak 2021 yılı için de oda aidat ve tarifelerinde hiçbir artış yapmıyoruz” dedi.

ALTSO KADAR OLAMADILAR                                   

ALTSO’nun almış olduğu bu örnek karar tüm kesimler tarafından takdirle karşılanırken her fırsatta üyelerinin Pandemi sürecinden dolayı olumsuz etkilendiğini ve devlet tarafından desteklenmeleri gerektiği yönünde açıklamalar yapan Adana Ticaret Odası’nın (ATO) Aralık ayı meclis toplantısı da elektronik ortamda İsmail Acı başkanlığında yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe’nin konuşmasının ardından bazı üyeler, devletin kira ve sosyal destek verdiği Oda’ya kayıtlı şahıs şirketlerinden çok düşük meblağ tutacağından 2021 yılında aidat alınmamasını önerdi. Bazı üyelerin bu yöndeki talep ve 2021 yılı aidatlarının artırılmamasını istemelerine karşın ATO yönetimi üyelerini yine hayal kırıklığına uğrattı. Toplantıda Oda aidat ve kayıt ücretlerini yüzde 9,5 oranında artıran ATO’nun 2021 yılı bütçesi de 36 milyon lira oldu.