AtlasGlobal alacaklı kıskacında

Bir süre önce iflas eden Atlas Global'den alacaklı durumda olan kişi ve kurumlar alacaklarının peşine düştüler. Parisya Seyehat Acentası'nın Atlas Global'den 510 bin dolar alacağını tahsil etmek için harekete geçtiği öğrenildi.

Bir süre önce iflas eden Atlas Global’den alacaklı durumda olan kişi ve kurumlar alacaklarının peşine düştüler. Parisya Seyehat Acentası’nın Atlas Global’den 510 bin dolar alacağını tahsil etmek için harekete geçtiği öğrenildi.

Atlas Global’den en büyük alacaklı durumda olanlar arasında yer alan Şekerbank’ın toplam 88 milyon 647 bin 989 lirasını tahsil etmek istemesinden sonra Parisya Seyahat Acentası’da Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurup müdahil olmak istediler. Parisya Turizm Seyehat Acentesi adına başvuruyu Av. Mehmet Taşabak yaptı ve 510 bin 509 dolar olan alacaklarının kendilerine verilmelerini talep etti. Parisya Turizm Seyahat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi Sahibi Mohammed Barazan Mustafa Al-Jaf konuyla ilgili bir açıklama yaparak “İlgili şirketin borca batak olmasından dolayı böyle bir başvurumuz oldu. Alacağımızı tahsil etmek için harekete geçtik. Ümit ediyorum ki tahsilatımızı yapabiliriz” dedi.

Atlas Global’in 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle toplam 220 milyon lira borcunun bulunduğu ve alacaklılardan olan Şekerbank ile aralarındaki davanın 16 Nisan 2020 tarihinde görülmeye başlanacağı kaydediliyor.