ATO seçimleri sil baştan

Adana Ticaret Odası'nın 41.Meslek Komitesini içeren Emlak Komisyoncuları gurubuna yapılan itirazları değerlendiren seçim kurulu, adı geçen meslek komitesinin seçimlerinin yenilenmesine karar verdi.

Adana Ticaret Odası’nın 41.Meslek Komitesini içeren Emlak Komisyoncuları gurubuna yapılan itirazları değerlendiren seçim kurulu, adı geçen meslek komitesinin seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Bu nedenle 5 Mayıs tarihinde bu komitede seçimler yenilenir iken, ATO’nun Meclisi’ndeki organ seçimleri de 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. 110 meclis üyesi yeniden sandık başına giderek Meclis Başkanını, ATO yönetim kurulu ile diğer organlarını seçecek.

UZLAŞMA ARAYIŞI

1 Nisan’da yapılan ve Adana kamuoyunun yakından ilgilendiği ATO seçimlerine mahkemeden engel çıktı. Meclis üyesi seçimlerinin ardından 41. Meslek Komitesi sandıklarındaki itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, seçimlerini iptal etmişti. Üyelerin komite seçimleri yenilenmeden ATO Meclisi'ndeki organ seçimlerinin iptali yönündeki itirazının da YSK tarafından uygun bulunduğu öğrenildi. Bu arada ATO'nun yeni seçilecek başkan ve yetkili kurullarının belirlenmesi sırasında şaibeye bulaşmamış, ileriki aşamada tekrar görevinden alınma ihtimali olmayan ve seçim yenilenmesi gerektirmeyecek kişiler üzerinde uzlaşarak tek listeyle birden fazla adayın önüne geçilerek ‘uzlaşıcı’ liste çıkartılacağı öğrenildi.

KAYYUM ATANACAK MI?

Öte yandan Adana Ticaret Odası’nın 7 Mayıs tarihinde yapılacak olan yetkili kurul seçimleri öncesinde TOBB’un tüzüğünde  ATO’ya kayyum atamasının yapılmasının da amir hüküm olduğu ifade ediliyor. Şayet TOBB tarafından kayyum ataması yapılmadan ATO organ seçimlerinin yapılması halinde ileride konunun yargıya taşınması durumunda 7 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerin de iptali cihetine gidilebileceği yönünde ATO kulislerinde yüksek ses tonu ile konu dillendirilmeye başlanıldı. Mevcut ATO yönetiminin TOBB’dan kayyuma gitmemek adına bir yazıyı almak için de harekete geçtiği bizlere ulaşan bilgiler arasında yerini aldı.

MENEVŞE SEÇİLMİŞTİ

7 Nisan'da toplanan Oda Meclisi'nde yapılan seçimlerde Atilla Menevşe başkanlığındaki liste seçimleri kazanmıştı. Atilla Menevşe’nin karşısında yer alan Mehmet Şahbaz’ın listesi ise kaybeden taraf olmuştu. Meclis Başkanlığı seçimlerini de İsmail Acı kazanmıştı. 7 Mayıs tarihi öncesinde Mehmet Şahbaz başta olmak üzere Menevşe karşıtları uzlaşıcı bir noktada buluşarak ATO’da tek liste ile seçimlere gitmek adına uzlaştırıcı bir adayı çıkarmak için harekete geçti. Bu ismin de ismi daha önce anılan Adana eski Milletvekillerinden Mehmet Ali Bilici’nin olduğu ifade ediliyor. Bilici’nin uzlaşı olmadığı takdirde başkan adayı olarak yarışa katılmama noktasında kararlı olduğu gazetemiz istihbarat servisine ulaşan bilgiler arasında yerini aldı.