ATO üyelerini süründürüyor!

ATO Meclis Üyesi Fatih Köylü, yerel gazeteleri boğarak 'okunmayan dergi çıkaran' ATO yönetimini eleştirdi

Adana Ticaret Odası’nın son günlerde açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken Meclis Üyesi Fatih Köylü, odanın aidatlarını alarak üye yaptığı yerel gazeteleri ilan ve reklam konusunda boğarak onlardan aldığı aidatlar ile hiç okunmayan dergi çıkarıp tüm yeni üyelerin listesini buradan yayınladıklarını belirtti ve ekledi.’ATO, üyelerini resmen süründürüyor’

TEKLİFİMİ DİKKATE ALMADILAR

Adana Ticaret Odası’nın şehrin değişik ana caddelerindeki kavşaklara yasak olmasına karşın ‘üye aidatlarınızı 30 Haziran tarihine kadar yatırın’ uyarılı bez afişleri asarak hem yasakların çiğnendiğini hem de kirliliğe sebep olduğunu belirten Meclis Üyesi Fatih Köylü, kendisinin bir teklif sunarak kanunen mecburiyet olan yeni üyelerin duyurulması konusunu yerel gazetelerde yapılsın dediğini söyledi. ATO yönetimin bu teklifi dikkate almayarak hiç okunmayan bir dergi çıkararak yeni üyeleri burada yayınladıklarını, bu derginin ise hiç okunmayarak ambalajından dahi çıkarılmadan belirli yerlere derginin ulaştırıldığını belirten Köylü, resmen üyelerin süründürüldüğünün altını çizdi.

YEREL GAZETELER İLE MAHSUPLAŞIRIZ

Şirketlerin üyeliklerinin Ticaret Odası dergisi ile yapılmasının doğru bir yöntem olmadığını belirten Fatih Köylü, aylık dergideki bu duyuruları Basın İlan Kurumu aracılığıyla duyurmanın daha ekonomik ve amacına ulaşır nitelikte olacağını söyledi. Köylü, ‘ATO yönetimi bu dergiye dağıtımla birlikte aylık olarak 20 bin lira masraf ediyor. Bu duyuruları yerel gazetelere yaptırmış olsak kanuni zorunluluğumuzu da ortadan kaldırırız. Yerel gazeteler bizim üyemiz.  Onları da desteklemiş oluruz. Yerel gazetelerin yıllık olarak bizlere ödediği aidatlar var. İlanları yayınlatarak o paramızda oradan mahsuplaşmak koşulu ile tahsil etmiş oluruz. Benim bu teklifimi yabana attılar. Bildikleri yanıldıklarına yetmiyor bunların’ dedi ve tepki gösterdi.

ATO DERGİSİNİ OKUYAN YOK

ATO’nun kendi teklifini kabul etmemelerinin gerekçelerini sorduğumuz Meclis Üyesi Fatih Köylü, ‘gerekçe olarak biz bu dergi ile odanın daha çok tanıtımını yapıyoruz dediler. Oysaki gelen dergilerin yüzünü açıp bakan yok. Kimin ne zaman üye olduğunu okuyan yok. Bunlar şirketlere gidiyor. Bakmayın ben meclis üyesiyim diye açıp okuyorum. Bunlar ambalajlarından dahi çıkarılmıyor. 4 bin küsur tane dağıtılıyor. Kasamızda 34 milyon lira para birikti. Yeni hizmet binası yapılacağı tarihlerdeki kasamızdaki para 25 milyon liraydı. Bu paranın birikmesinde benim tavırlarımın büyük önemi var. Hizmet binamız 28 milyon liraya mal oluyordu. İyi ki o işe hemen girmedik. Bakınız yolda kaldılar. Eğer benim gayretlerim olmamış olsaydı Ticaret Odası da tıpkı Adana Ticaret Borsası gibi faiz kullanmıştı. Fatih Köylü ne yapacak tek başına. Böyle yanlışlıklar manzumesi olmaz’ dedi ve tepkilerini dile getirdi.