Bankalarla anlaşıp esnafa kredi sağlayın

Adana Ticaret Odası'na kayıtlı üyeler yönetim kurulunun acilen toplanarak koronavirisü konusunda iş yapamaz duruma gelen esnaf ile bankaların yetkililerini bir araya getirmesini istediler. ATO'nun üyesi olan esnaf, bankada yatan 30 milyon lirası olan ATO'nun düşük faizli kredi açabileceğini de vurguladılar.

Adana Ticaret Odası’na kayıtlı üyeler yönetim kurulunun acilen toplanarak koronavirisü konusunda iş yapamaz duruma gelen esnaf ile bankaların yetkililerini bir araya getirmesini istediler. ATO’nun üyesi olan esnaf, bankada yatan 30 milyon lirası olan ATO’nun düşük faizli kredi açabileceğini de vurguladılar.

GİDİŞAT KÖTÜ

Gazetemizi arayarak konu hakkında ATO yetkililerine çağrıda bulunan esnaflar, “Adana özelinde virüsten etkilenmeyen esnaf ve meslek gurubumuz kalmadı. Herkes etkileniyor. Bu etkilenme zincir gibi birbirine etki ediyor. ATO yönetim kurulu acilen toplanarak bankaların yetkileriyle esnafımızı bir araya getirmelidir. Bankacılar bizden daha iyi bir şekilde ileriyi görürler ve ne olacağına dair bilgiler aktarırlar. Finansmanı önemli olan bu kötü gidişatın önünü almak lazımdır. Bankacıların öngörülerini dinleyerek esnafımıza bir yol haritası çıkarılmalıdır” çağrısında bulundular.

NEDEN HAREKETE GEÇMEZLER?

Bu arada ATO’nun Adana’daki bankalarda yatan 30 milyon lira parasının olduğuna değinen esnaflar, düşük faizli kredi ile bu para sayesinde piyasadaki yok oluşun önüne geçilebilir yorumunda bulundular. ATO’nun öncülük yapmasını isteyen esnaflar, ‘Yıllardır ATO yetkililerine hep çağrıda bulunuruz. Nedendir bilinmez dikkate almazlar. Bugün de açıklama yaparak piyasadaki krizden faydalanan vurguncuları konuşuyorlar. Esnafın ne halde olduğunu konuşmaktır asıl ATO’nun görevi” dediler ve bu konuda ATO’ya tavsiyede bulunulacak noktaya gelinmesinden de üzüntü duyduklarını kaydettiler.