Bilgiç, "2017'nin ilk çeyrekteki büyümesi %5 oldu"

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Gelişme ve ekonomik canlanmanın daha etkili olması için istikrar ve güven ortamının önemli olduğunu belirterek, hükümetin reformlarıyla ilk çeyrekteki büyümenin %5 olduğunu ifade etti.

 

Aylık meclis toplantısında yaptığı değerlendirmede,Türkiyenin 2016 yılında yaşadığı sıkıntılardan istikrar ve güveni kaybettiğini, ekonomik açıdan zor bir yıl olduğunu, yalnızca %2.9 büyüme kaydettiğini hatırlatan Şahin Bilgiç, "2017 yılında yapılan reformlar, hükümetin aldığı etkin kararlarla ilk çeyrekte %5 büyüme gerçekleşmiştir. Bu büyüme beklenenin üzerindedir. 2017 yılı sonunda hem ihracatın, hem büyümenin hem de istihdamdaki artışın bu rakamların üzerinde gerçekleşeceğine inanıyoruz.

DAHA ÇOK ÜRETMELİYİZ

 Dengeli büyüme devam ettiği sürece ülke ekonomisinin büyüyeceğini hepimiz biliyoruz. Adana Ticaret Borsası olarak, tarım ve tarımsal sanayi bizleri daha çok ilgilendirmektedir. Adanadaki ihracatımızın %50’sinden fazlasını tarım ürünleri ve tarımsal sanayiden sağlıyoruz. Türkiye’de bu %35’ler seviyesindedir. Çukurova, verim ve bereketini göstermektedir. Bizler daha çok çalışıp, daha çok üretmeliyiz. 2017 yılının bölgemizde yetişen tüm ürünlerde bereketli olması dileğimle Ramazanınızı ve idrak edeceğimiz Bayramınızı Kutluyorum.” Diye konuştu.