Bilgiç, ''Terör ekonomininde canını aldı''

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, 45. Olağan meclis toplantısının açılışında 2016 yılında verdiğimiz tüm şehitlerimiz için fatiha okuttu. Yumuşak, 2017 yılında terörün olmadığı müreffeh bir Türkiye talebinde bulundu.

 

2016 yılı meclisi son toplantısında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Son bir ay içerisinde Adana Valiliği bahçesinde patlatılan bombalı araçla başlayan hain saldırılar, İstanbul Beşiktaş’ta çevik kuvvet polislerimize, vatandaşlarımıza arkasından Kayseri de askerlerimize bu kalleş saldırılar devam etmiştir. Ülkemizi karıştırmak isteyen birbirine benzeyen bu hain örgütler son olarakta Rus Büyükelçisinin hayatına kast ederek ülkemizin emaneti olan yabancı bir devlet adamını da katletmişlerdir. Bu hain saldırılar millet olarak hepimizin yüreğini yaralamıştır.

TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNDEN GEÇİYOR

 

Ekonomideki kötü gidişe dur diyebilmek için TOBB’un çok çaba harcadığınıda sözlerine ekleyen Başkan Bilgiç,  “TOBB olarak birçok girişimde bulunduk. Bulunmaya da devam edeceğiz. Oda, borsa üyelerimize nefes aldıran ‘TOBB Nefes Kredisi’ çalışması yaptık. %85 Kredi Garanti Fonu olan havuza koyduğumuz 500 milyon TL. paramıza 5 milyar TL. kredi hacmi oluşturduk. Üyelerimizin çoğu bu avantajlardan yararlandı. TOBB Digital Dönüşüm Projesi ile tamamen online sisteme geçilecek. Şirket kuruluşlarının eskiye göre daha kısa süre ve daha uyguna yapılabilmesi sağlandı. İflas erteleme müessesesi dengeli bir yapıya kavuşturuldu. Mesleki Eğitim Kursları ve avantajları ile SGK işveren prim desteği sağlandı. Tüm bu çalışmalar TOBB’un gayretiyle oluyor. Hükümetle görüşmeler neticesinde oluyor.” Diye konuştu.