Bu sefer yetki zor gibi!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme eklenen bir madde ile meclisten personel alacaklarını ödemek için borçlanma yetkisi istendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlık idaresi personel borçlarını ödemek amacıyla belediye meclisinden borçlanma yetkisi istemek amacıyla meclis gündemine ek bir madde sundu. Meclis gelen teklifi oy birliği ile kabul etti. İlgili teklif meclis tarafından ilgili komisyonlara sevk edilecek.

KOŞULLU DA OLSA BORÇLANMAYA RET!

Komisyonlarda görüşülerek Eylül ayındaki meclis oturumlarına yetiştirilmesi beklenilen borçlanma yetkisi konusunda partilerin gurup başkan vekilleri ile meclis üyelerinin bilgi sahibi olmadığı öğrenildi. İdareden edinilen bilgiye göre borçlanma gerekçesi olarak personel alacakları gösterildi. AK Parti ve MHP’li Cumhur İttifakı’na mensup olan ve mecliste çoğunluğu elinde bulunduran bu iki partinin meclis üyelerinin parti politikaları gereğince borçlanma konusunda güven esasından kaynaklı olumsuz yaklaşım içinde oldukları daha önceki borçlanma yetkilerinde ortaya konulmuştu. Her iki partinin meclis üyeleri borçlanma konusunda koşullar ortaya koyarak gereksiz kullanımın önüne geçilmek istenilmişti.

BORÇLANARAK BELEDİYE YÖNETİLEMEZ

Belediye meclisine getirilen borçlanma yetkisi talebinden sonra görüşlerini başvurduğumuz Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri sürekli olarak bütçe açığı veren bir belediye olduklarını her vesile ile dile getiren belediyenin bu mali portre ile hizmet üretemeyeceğine inandıklarını ve sürekli borçlanma yöntemi ile de belediye idare etmenin de mümkün olmadığına işaret edip olumsuz yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler. Başkan Zeydan Karalar’a yeni borçlanma talebi konusunda Cumhur İttifakı’nın onay vermeyeceği noktasında genel bir kanının oluştuğu gözlemleniyor. Belediye idaresinin de Cumhur İttifakı’nın borçlanma yetkisini vermemesi halinde konuyu halka götürüp ‘Elimizi kolumuzu bağlıyorlar’ diyerek şikayeti halka yapmaları bekleniyor.