Buğday hasadı sürüyor

Türkiye'nin tahıl ambarı olan Adana'da mayıs ayının ilk haftasında başlayan buğday hasadı sürüyor. Hasadın başladığı ilk günlerde etkili olan dolu yağışı rekolteyi önemli ölçüde etkileyecek.

Türkiye’nin tahıl ambarı olan Adana’da mayıs ayının ilk haftasında başlayan buğday hasadı sürüyor. Hasadın başladığı ilk günlerde etkili olan dolu yağışı rekolteyi önemli ölçüde etkileyecek.

Türkiye buğday üretiminin yüzde 7’sini karşılayan Adana ve çevresinde başlayan hasat yoğun bir şekilde devam ediyor. Hükümetin kilogram başına 1.05 kuruş olarak açıkladığı alım fiyatından memnun olmayan üreticilere bir darbede verimden geldi. Hasadın başladığı ilk günlerde yörede etkili olan dolu yağışları verimi önemli ölçüde düşürdü.

Dolunun verimi yüzde 10-15 oranında düşürdüğünü söyleyen üreticiler, hasadı da buruk bir şekilde yapıyorlar. Alım fiyatında geçen yıla göre yüzde 11 oranında artış olmasına karşın bunun girdilere yapılan zamların bir hayli altın olduğunu söyleyen çiftçiler, ‘’Bu yılda umduğumuzu bulamadık’’ dediler.