Canlı hayvan ihracatını durdurun

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, bir kilo etin fiyatının 100 liraya dayandığını belirterek Hükümetin acilen canlı hayvan ihracının durdurulmasını, et ithal etmenin de önüne geçilmesini istedi. Et ve tavuk fiyatlarını değerlendiren Yağmur, 'Yakında et fiyatları 150 lira olacak. Bunun önüne geçmek lazım' diyerek isyan etti.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, bir kilo etin fiyatının 100 liraya dayandığını belirterek Hükümetin acilen canlı hayvan ihracının durdurulmasını, et ithal etmenin de önüne geçilmesini istedi. Et ve tavuk fiyatlarını değerlendiren Yağmur, “Yakında et fiyatları 150 lira olacak. Bunun önüne geçmek lazım” diyerek isyan etti.
ESNAF SOS VERİYOR
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, “Hükümetin her kaleme yapılan zamlardan sonra esnafını düşünmediğine inanmaya başladık. Et ve tavuk fiyatları aldı başını gidiyor. Esnaf resmen SOS veriyor. Dolara endeksli bir yaşamda kasap esnafının çektiği sıkıntıları göz ardı eden Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Her yeri market haline çevirdiniz. Yanlış ihracat ve ithalat politikasıyla esnafı mağdur ettiniz. Yetkililer olarak esnaf ile görüşüp onların fikrini alsanız bu kadar yanlış yapmazsınız” dedi ve çağrıda bulundu.