Çukurova'nın filizlerine destek

- Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD)Yönetim Kurulu, Çukurova Belediyesinin, ilçe sınırları içinde ikamet eden maddi durumu elverişsiz üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Çukurova’nın Filizleri” projesine destek kararı aldı. AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, “Sosyal dayanışma ve toplumsal sorumluluk adına aldığımız bu karar Adanamızın ve ülkemizin yarınlarına ışık tutacak gençlerin eğitimleri sürdürmesine katkıda bulunacaktır.”dedi.

Çukurova’nın Filizleri projesinin tanıtımının yapıldığı ve burs verme kararının bağıtlandığı toplantı AGİAD’da yapıldı. Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, iş adamlarına projeyi tanıtırken “Sayın Başkanımız Soner Çetin, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyor. Bu doğrultuda başlatılan projemiz, Çukurovamızda ikamet eden ve herhangi bir il’de öğrenim gören dar gelirli üniversite öğrencilerimizin eğitim giderlerini karşılamalarına destek sunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında biz belediye olarak burs verenle burs alan arasındaki iletişimi sağlıyoruz. Belediye herhangi bir biçimde parayı toplayıp dağıtmıyor. Burs verenler 10 ay boyunca 250 TL yardımda bulunuyorlar. Burs verenlere, öğrencilerini notları, başarı durumları ve okula devamlılıkları konularında bilgilendiriyoruz. Böylece yeterli görmedikleri öğrencinin bursunu 6. ayda sonlandırma seçenekleri olabiliyor.” bilgilerini verdi. Selek, bu amaçla oluşturulan komisyonun; burs verilecek öğrencilerde ailenin gelir durumu, kardeş sayısı gibi bilgileri incelediğini, herhangi bir ayrımcılığa ise izin verilmediğini kaydetti.

BAŞKAN İKİ BURS ÜSTLENDİ

Toplantıya katılan AGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Aksay, Enver Yılmaz, Ege Baş, Ali Can Boğa, Gülümsün Adalı, Ziya Alim Koçer, Bülent Kunt birer öğrenciye burs vermeyi taahhüt etti. AGİAD Başkanı Sefa Noyaner ise iki öğrenciye birden burs vermeyi üstlendi.

NOYANER: TOPLUMSAL DAYANIŞMA

Başkan Sefa Noyaner, AGİAD olarak sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almanın görev ve ilkeleri arasında olduğunu kaydederek, “Adanamızda yaşayan dar gelirli ancak başarılı öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmesi, kentimizin ve ülkemizin yarınlarına katkı koyacak insanlarımızın yetişmesi açısından bu projeyi çok önemsedik ve tüm yönetim olarak katkı koyma kararı aldık. Zaten AGİAD olarak okul yaptırıp Adana eğitimine kazandırmış bir dernek ruhu taşıyor olmanın heyecanıyla bu gençlerimize katkılarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda yine STK’lar arasında bir ilki gerçekleştirmiş olmak ve öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Bunu bir toplumsal dayanışma duygusunun doğal bir yansıması olarak görüyoruz ve öğrencilerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. “ diye konuştu.

 

Çukurova Belediyesi’nin Çukurova’nın Filizleri Projesi kapsamındaki öğrencilere bursları  2016-2017 eğitim yılıyla birlikte başlayacak.