Ekili alanlar sular altında

Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu ve Sarıçam ilçelerinde Cuma gününden bu yana etkili olan şiddetli yağışlar dolu ve sel felaketine neden oldu. Yağışlar sonucu oluşan selden dolayı 4 ilçeye bağlı 42 köyde yaklaşık 100 bin dekar ekili buğday ve ayçiçeği sular altında kaldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, afetten etkilenen köylere giderek hasar tespit çalışmalarına başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, hava muhalefeti nedeniyle hasar gören alanlarda ilk etapta yüzeysel tarama yaptıklarını  söyledi. Şiddetli yağışların yol açtığı hasarı tam olarak görebilmeleri için arazilerin gezilmesi gerektiğini ifade eden Tekin,  yüzey taramalarına göre 4 ilçeye bağlı köylerde 94 ila 102 bin dekar arasında ekili arazinin zarar görmüş durumda olduğunu, bu arazilerde zarar oranlarının değiştiğini bildirdi.

 

Tekin, tespitleri bir an önce tamamlayıp, zararı tazmin yoluna gideceklerini çiftçinin zararının, Başbakanlık Acil Afet Fonu’ndan giderilmesi için talepte bulunacaklarını kaydetti. Bu arada, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Kuga ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Ulu ile birlikte afetten etkilenen bölgede bulunan Gümürdülü ve Narlık köylerini ziyaret eden Ünüvar, ekili arazileri hasar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Bölgeye yaptıkları ziyaretin amacının, hem geçmiş olsun dilemek hem hasarı yerinde görüp tespit etmek hem de afetzedelere devletin yanlarında olduğunu göstermek olduğunu belirten Ünüvar, ,zararın tazmini noktasında ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini bildirdi.