Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik vergisi uyarısı

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksitinin son ödeme tarihinin 30 Kasım 2013 olduğunu belirtti.

Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Meral Çetin Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksitinin son ödeme tarihinin 30 Kasım 2013 olduğunu belirterek ' Vatandaşların mağdur olmamaları için vergilerini ödemeleri gerekmektedir.' Belediye Binamızdaki veznelerimiz hafta sonu olan 30 kasım 2013 ve 1 Aralık tarihlerinde açık olacaktır. Vatandaşlarımız vergilerini ödemez ise cezalı duruma düşeceklerdir.' dedi.

 

Yüreğir Belediyesi tarafından seyyar vezne uygulamasının devam ettiğini belirten Çetin ' Özel olarak hazırladığımız aracımız her hafta Pazartesi günleri Yakapınar ve Geçitli Mahallemizde, Cuma günü ise Solaklı, Doğankent ve Havutlu  Mahalle'mizde olacaklardır. Diğer günler ise mahallelerimize giderek vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Vatandaşlarımız bu seyyar vezne aracımızla her türlü emlak ve ÇTV işlemlerini yapabileceklerdir.' şeklinde konuştu.

 

Vergisini yatırmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Meral Çetin ’ Emlak servisimizi ve veznelerimizi tamamen yeniledik. Vatandaşlarımız bundan böyle kredi kartı ile de borçlarını ödeyebilecek. Bunun için veznelerimize pos makinesi yerleştirdik.

 

Emlak sevisinde mükelleflerimizin rahatlıkla vergilerini yatıracakları ferah bir ortam hazırlanmıştır. Mükelleflerimizin sıra beklemeden kendilerine yapılan çay, meyve suyu ikramlarını yudumlarken vergilerini ödeyebileceklerdir.’dedi.

 

Vadesi geçmiş borçların ödenmesi gerektiğini belirten Meral Çetin ‘Borçlarını ödemeyen vergi mükelleflerine ödenmeyen vergilerin tahsili için belediyemizce 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkındaki kanunun ilgili hükümlerine istinaden icra takibi başlatılmış olup mal kayıtlarına ve banka hesaplarına haciz şerhi gibi yaptırımlar uygulanmakta ve cebren tahsilât yoluna gidilmektedir. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için belirtilen süre içinde tahakkuk eden borçların ödenmesi bu açıdan da önemlidir’ dedi.

 

Çetin, Vergilerini ödemek isteyenlerin belediyemiz içindeki  veznelerinin yanı sıra, Kozan Yolu Üzeri Kiremithane Camii karşısındaki tahsilât şubesine, Kaymakamlık tahsilat  şubelerine yatırabileceklerini belirtti.