Fırça yemişler!

ATO, ATB, Sanayi Odası ve Esnaf Odaları üyelerden gelen talebe kulaklarını kapattılar

Korana virüsü nedeniyle iş hacimleri yüzde 70 oranında düşen Adanalı ticaret erbabı ve esnaf kan ağlamaya devam ederken bu insanların üye oldukları odalar, borsalar ile esnaf odaları 2020 yılı aidatlarını defalarca mesaj göndererek tahsil ettiler.

 

TOBB İLE KONFEDERASYONA İLETTİLER

Oysaki bu konuda üyeleri ‘Hep devletten yardım bekliyorsunuz. Siz de TOBB ile görüşerek karar alıp 2020 yılının ilk yarısına ait aidatları ötelediğiniz gibi 2020 yılının bir yıllık aidatlarını bir kereye mahsus almayabilirsiniz. Bu çağrıya kulak verip aidatları almayın’ çağrısında bulunmuşlardı. Üyelerinden gelen bu talepleri odaların, borsaların ve esnaf odalarının TOBB ile Konfederasyona ilettikleri öğrenildi.

 

HAYIR YANITI İLE KARŞILAŞTILAR

Lakin Ankara’daki yöneticilerin aidatların ertelenmesi yolundaki bu talep nedeniyle Adana’daki birimlere adeta fırça atar gibi ‘Hayır’ yanıtı verdikleri kaydediliyor. ATO’daki meslek komitelerinin toplanarak bu istikamette karar aldıkları, alınan kararı ATO’ya bildirdikleri, ATO’nun ise TOBB ile görüşmesinden sonra meslek komitelerinin aldığı kararı olumsuz olarak yanıtladıkları kaydediliyor.

 

BİZİM PARAMIZI GÜZELCE HARCIYORLAR!

İsteklerinin kabul edilmeyerek olumsuzlukla sonuçlanmasını değerlendiren üyeler, “Meslek odaları ne işe yarıyor? Sadece bizden yıllık aidat almak mıdır görevleri? Bu yıl aidatları almamış olsalardı odalar, borsalar ve esnaf birlikleri iflas mı ederdiler. Kaldı ki bankada yatan nakit parası olan birliklerimizin parasal sıkıntıları da yok. Genel bütçelerinden TOBB paylarını hiç aksatmadan alıyorlar. Hatta bu odalar, borsalar ve birlikler kentte bazı kurum ve kuruluşlara bizlerden toplanan aidatları da kullanarak yardım ediyorlar. Destek çıkıyorlar. Bazı kurumlara yıllarca araç kiralayarak bizim paramız ile kıyak dahi çektiler” eleştirisini yüksek ses tonuyla seslendirmeye başladılar.