İŞKAD’ın kursiyeri işveren oldu

İŞKAD’ın ikinci dönem uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan Pelin Kaya, kendi işyerini açarak işveren oldu.

Kadın girişimci sayısının artması yönünde yaptığı çalışmalarla dikkati çeken Adana İşkadınları Derneği’nin (İŞKAD) KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursları meyvelerini vermeye başladı.  İkinci dönem uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan İŞKAD kursiyeri Pelin Kaya’nın, Chanta PLN adlı işyerinin açılışını da İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen yaptı.

Mustafa Gümüşdamla Caddesi’ndeki işyerinin açılışında Pelin Kaya’yı İŞKAD yönetim kurulu ve üyeleri ile kurs arkadaşları yalnız bırakmadı.

Açılışta konuşan İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Pelin Kaya’nın İŞKAD’ın üstlendiği misyonu yerine getirdiğinin iyi bir kanıtı olduğunu söyledi. Adana’nın ve Türkiye’nin daha çok kadın girişimciye ihtiyacı olduğunun altını çizen Av. Türkmen, kadınların içinde olmadığı bir ekonominin büyüme şansının çok düşük olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında kadınların önemli bir rol oynayacağını dile getiren Av. Türkmen, “Pelin Kaya gibi girişimcilerin sayısı arttıkça 2023 hedeflerine daha kolay ulaşacağız. İŞKAD, tıpkı adı gibi iş kadınlarının sayısının artması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Girişimci yani işveren ya da bir başka deyişle işkadını yetiştirmek için düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik kurslarının amacına ulaştığını görmek bizim için sevindirici” dedi.

İşveren olma yolunda attığı adımda İŞKAD’ın yaptığı öncülükten dolayı, İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen ve yönetim kuruluna teşekkür eden Pelin Kaya, beş yıl sonra kendine özgü tasarımlara sahip bir çanta markası yaratmak istediğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Chanta PLN’nin açılış kurdelesi kesildi.