Kara; “Topraklarımız bereketli ancak faydalanamıyoruz”

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu üyesi Ziraat Mühendisi Niyazi Kara, Adana'nın tarım yönünden zengin bir alana sahip olmasına rağmen bundan yeterince faydalanılamadığını söyledi.

Kara, TÜMSİAD Adana Şubesinde AB etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Çukurova'da Tarım" konulu seminerde,  bölgenin topraklarının bereketli ve faydalı olduğu için çiftçinin çok şanslı olduğunu söyledi.

Adana'nın seracılıkta çok gerilerde kaldığın ancak buna önem verilmesi halinde, yakın gelecekte hak ettiği yerini alabileceğini ifade eden Kara, bu yönde yapılacak çalışmaların Adana açısından çok önemli yatırımlar olacağını kaydetti.

Avantajlı ürünlerde üretim yapılması gerekliliğine dikkat çeken Kara, organik tarımın önemine de değinerek, "Adana tarım yönünden zengin bir alana sahip olmasına rağmen bundan yeterince faydalanılamıyor.Egzoz gazı yüzünden organik tarımın yanından araba, üzerinden uçak da geçmemesi lazım. Bu tarım bu kadar hassas ancak bu kurallara kimse uymuyor.  Oysaki, Adana tarım konusunda çok şanlı bir şehir" diye konuştu.

Adana'nın bir tarım kenti olduğunu hatırlatan Kara, "Elimizde ekmek gibi, buğday silahımız varken maalesef bundan yeterince faydalanamıyoruz. Şehrimizin kalkınması için tarım alanlarımıza yeteri kadar üretim işletme tesisleri kurmalıyız" dedi.

Seminer sonunda TÜMSİAD Başkanı Deniz Köse, konuşmacı Niyazi Kara'ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.