Kılçık: “Adana’da planlama yap-boz gibi”

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Adana’da planlama sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatarak, “Tam sona doğru geldik dediğimiz anda, bir taraftan yapılıyor, bir taraftan da bozuluyor. Bu da bizleri üzüyor” dedi.

İş Adama Ergün Kuruluk’un sponsorluğunda verilen sabah kahvaltısında Kurttepe Mado’da bir araya gelen Adanalı müteahhitler, burada Başkan Murtaza Kılçık ve Yardımcısı Mustafa Vursavuş’un ev sahipliğinde sıkıntılarını dile getirerek çeşitli değerlendirmede bulundular.

Başkan Kılçık, 1000’lik plan çıkmadan 5000’liklerin iptaliyle ilgili haberler geldiğini belirterek, bu haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi. Her sıkıntıya rağmen mücadele etmekte kararlı olduklarını kaydeden Kılçık, “Şuan şehrimizin Reşatbey, Cemalpaşa, Döşeme mahallelerini kapsayan MİA planlarıyla Yenibaraj, Metro güzergah, Mitatpaşa,ve Pınar mahallelerini kapsayan planlar 25 ekim tarihinde askıdan inerek yürürlüğe girmiştir. Ancak bu planlar büyükşehir belediyesince tadilen onaylandığı için askıdan inen paftaların Seyhan belediyesine gönderilmesi gerekiyor. Sadece itiraz olan yerler tekrar askıya çıkacaktır. İtiraz olmayan parseller yasal olarak yürürlüğe girmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“ENGELLER KALDIRILSIN”

Konuyla ilgili Adana Büyükşehir belediye Başkan vekilinden taleplerini de dile getiren   Kılçık,  konuşmasını şöyle sürdürdü. “Bir an önce yapılan tadilatla birlikte bu paftaların ilçe belediyesine  gönderildiği takdirde ilçe belediyesi de burada ruhsat vermeye başlayacaktır.    Bu planların bir an önce yürürlüğe girmesi bizim için çok önemli. Tabi ki, bu bölgelerin bir kısmı da hukuka taşınacaktır. Bir örneği de Real bölgesindeki planlara, mahkeme  yürütmeyi durdurma kararı verildi.  Her an buna benzer davalar açılabilir. Önümüzdeki engeller kaldırılarak biz bir an önce işimize bakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YASAYI TANIYIN HAKLARINDAN FAYDALANIN”

AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, konuşmasında Kentsel dönüşümle ilgili konulara da değindi. Her konuda üyelerini uyaran Kılçık, “Afet riskli parsellerle ilgili Çevre Şehircilik il müdürlüğünden detaylı bilgi almadan bu işlere girmeyin. Bu tür çalışmalar yaparken 6306 sayılı yasayı inceleyin. Karar verirken muhakkak birinci ağızdan bilgi alın. Yasanın tanıdığı haklardan faydalanın” dedi.

Kılçık, ayrıca üyelerini 30 Kasım 2013’de MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümün sorunları’ adlı inşaat zirvesine davet etti.

 

“YEREL SEÇİMLERDE EN AZINDAN MECLİS ÜYELİĞİNİ DÜŞÜNÜN”

Öte yandan Murtaza Kılçık, üyelerinin en azından meclis üyesi olmaları için de yoğun çaba gösterilmelerin istedi. Kılçık, “İşimiz gereği belediyelerle iç içeyiz.  Planlardaki anormallik, yönetmelikleri belirsizlik bizleri buralarda etkin olmaya zorluyor. Bunun için Yaklaşan Yerel seçimlerde adaylığı düşünen arkadaşlarımız yakın oldukları siyasi partilerden temaslarını güçlendirsin.  Belediye meclislerinde yeteri kadar müteahhit arkadaşlar görev alırsa eminim ki,  bizim oradaki dertlerimizi daha iyi anlatırlar. Daha iyi anlarlar. En azından orda  temsilcimizin olması Adana’nı yararına olacaktır. Oralarda bizim üyelerimizce temsil edilmemiz en doğal hakkımız. Özellikle bizim gibi örgütlü toplumların yer alması lazım. Meslek menfaatimiz ve şehrimizin gelişimi için büyük katkı sağlayacaktır. Bizlerde dernek olarak o arkadaşımıza elimizden gelen katkımızı koyar destekleriz” şeklinde konuştu.

 

AYAMDER, TANINIYOR, GELİŞİYOR

Öte yandan Başkan Yardımcısı Mustafa Vursavaş’da üyelerine AYAMDER dergisini ilk sayısını tanıtarak dergiye sahip çıkılmasını istedi. Vursavuş, “Dergiyi çıkarmamızın amacı, içinde bulunduğumuz sektörün en iyi şekilde işlenmesini sağlamak ve gereken konuları burada değerlendirmektir. Bu dergi tüm müteahhitlerimize, mimarlara, inşaat malzemesi satan kuruluşlara,ve bankalara dağıtılacaktır. AYAMDER’in kurumlaşması ve tanınmışlığının artırması açısından derginin çok fayda sağlayacağını inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Müteahhitlerin yoğun ilgi gösterdiği program sonunda AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, kendilerine bu toplantının düzenlenmesinde katkı sağlayan iş adamı Ergün Kuruluk’a teşekkür etti.