Koçyiğit: "Pakistan’da, tarım ve inşaatta müthiş pazar var"

AGİD’de, Pakistan ekonomisi hakkında sunum yapan Pakistan-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Taner Koçyiğit, "Pakistan’da, tarım ve inşaatta müthiş pazar var" dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) düzenlediği, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle gıda, tarım, hızlı tüketim malları ve ilgili makineler sektörlerine yönelik ‘Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013’ programına katılan yabancı işadamları Anadolu’ya yayıldı.

 

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 130 ülkeden gelen bin 450 işadamı, bin 500 yerli firma temsilcileriyle görüşüp milyon dolarlık anlaşmalara imza atmıştı. Bununla yetinmeyen konuk işadamları, TUSKON çatışı altında faaliyet gösteren 206 derneğin davetlisi olarak Anadolu’ya yayıldılar. Bu kapsamda Pakistan heyeti de Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) davetlisi olarak Adana’ya bir günlük ziyaret gerçekleştirdi.

 

AGİD’de, Pakistan ekonomisi hakkında sunum yapan Pakistan-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Taner Koçyiğit, kaliteli ürüne ihtiyaç olduğunu ifade etti. Pakistan’a her şeyin satılabileceğini de belirten Koçyiğit, “Potansiyel çok. Tarım ve inşaatta müthiş pazar var. Pakistan dünyanın 4. büyük süt üreticisi. Sütü çok seviyorlar ama süt ürünleri yok denecek kadar az. Türkiye ile toplam ihracat ve ithalatı 750 milyon dolar civarında. Pakistan’a tekstil ağırlıklı ürünler satıyoruz. Makine aksamında da yatırım yapılabilir.” dedi.

 

AGİD Genel Sekreteri Kamil Üzüm, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet Şeker, Sabri Altunbağ, Mehmet Özdoğru, AGİD Gıda Komisyonu Başkanı Ömer Salcan ve komisyon üyelerinin ev sahipliğinde dernek üyeleriyle bir araya gelen Pakistan-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Taner Koçyiğit, Yasir İrfan Sıddıqı, Syed Waqar Shah, Muhammad Talib, Tasawar Ussain, Muhammad Atıf, Muhammad Asghar, Muhammad Akram Shahid, Nasır Mushtaq Malik Malik ve Syed Zubair Anwar’dan oluşan Pakistan heyetindeki işadamları Adanalı gıda üreticileri ile de ikili iş görüşmeleri yaptılar.

 

Katalogların incelendiği kart alışverişlerinin yapıldığı ikili görüşmeler sonrasında Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika ziyaretleri de gerçekleştiren Pakistanlı heyet AGİD üyesi BRY Tarım firmasının domates yetiştirdiği otomasyon sistemle kontrol edilen serayı ise hayranlıkla inceledi.

 

AGİD Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Altunbağ’ın, konuk işadamlarından Yasir İrfan Sıddıqı’ya ziyaretin anısına plaket takdim ederken,  Pakistan-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Taner Koçyiğit de, Adanalı işadamlarını Pakistan’a davet etti.