MAĞDUR OLAN VATANDAŞ!

Doğalgaz arz-talep dengesinin sağlanmasında yaşanan güçlüklerden dolayı BOTAŞ tarafından Aralık ayında yapılan kısıt gün uygulamalarının Ocak ayı sonuna kadar devam etmesinin ardından, elektrik firmaları vatandaşlarla imzaladıkları sözleşmeleri fesih etmeye başladı.

- Doğalgaz arz-talep dengesinin sağlanmasında yaşanan güçlüklerden dolayı BOTAŞ tarafından Aralık ayında yapılan kısıt gün uygulamalarının Ocak ayı sonuna kadar devam etmesinin ardından,  elektrik firmaları vatandaşlarla imzaladıkları sözleşmeleri fesih etmeye başladı.

AKSA Elektrik Satış A.Ş’de Adana’daki abonelerine yazı göndererek, sözleşmelerinin 28 Şubat 2017 tarihinde fesih edileceğini ve yeni bir tedarikçi ile sözleşme imzalayabileceklerini bildirdi. AKSA Elektrik A.Ş’nin abonelere ‘’Fesih Bildirimi Hakkındaki’’ yazısı şöyle:

‘’Son aylarda ülkemizde doğalgaz arz-talep dengesinin sağlanmasında yaşanan güçlüklerden dolayı BOTAŞ tarafından ilave tedbirler alınmıştır. BOTAŞ tarafından Aralık ayında yapılan kısıt gün uygulamaları, Ocak ayı sonuna kadar devam etmiştir. Bugüne kadar sözleşmelerimizdeki taahhütlerimizin arkasında durmamıza ve tüm gayretlerimize rağmen, kontrolümüz dışında gelişen koşullardan ötürü sizinle yapmış olduğumuz sözleşmemizi sürdüremeyeceğimizi üzülerek bildirmek isteriz.

Bu sebeple, tarafınızla imzalanan Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmesi’nin ilgili maddelerine uygun olarak, Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmesi’nin 28.02.2017 tarihinde fesih edileceğini bildiririz.

Bu çerçevede 3 Şubat 2017 tarihine kadar yeni bir tedarikçi ile sözleşme imzalayabilir ya da bağlı bulunduğunuz  görevli tedarik şirketinden elektriğinizi tedarik edebilirsiniz.’’