Odalarda yenilik şart!

ATO, ADASO VE ATB'de başkanlık seçimleri Ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek.

Adana’daki odaların seçimlerini yenileme tarihleri belirlendi. Ekim-Aralık 2022 tarihleri arasında yapılması kanunen zorunlu olan oda seçimleri için Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası seçimleri Ekim ayının ilk haftasında yapma kararı aldı.

ATO’YA 3 ADAY VAR

Adana Ticaret Odası’nda mevcut başkan olan Atilla Menevşe’nin yeniden aday olmayacağına kesin gözü ile bakılıyor. Yücel Bayram, Mehmet Şahbaz ile Cengiz Yılmaz’ın ATO Başkanlık görevine talip olduğu Adana’da, uzun yıllardır aynı makamda oturan isimlerden uzaklaşmak adına yeni isimlerin vitrine çıkması sevindirici bulunuyor. Atilla Menevşe’nin yıpranma nedeniyle seçimlerde yarışa girmeyeceği kulislerde konuşulmaya başlandı. ATO’da seçim tarihi olarak 1 Ekim Cumartesi  günü belirlenip TOBB’a resmi yazı yazıldığı ve gelecek olan karara göre seçimlere gidileceği ifade ediliyor.

ADASO’DA TEK ADAY

Adana Sanayi Odası’nda seçim tarihi tıpkı ATO’da olduğu gibi 1 Ekim olarak belirlendi. İki odanın aynı gün seçime gitmesinin doğru olmadığına dair genel bir kanı oluşurken, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın diğer oda seçimlerini de merceği altına almaya yönelik olarak seçim tarihini 1 Ekim olarak belirlediği konuşuluyor. Adana Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerinde Zeki Kıvanç’ın karşısına adayın çıkmayacağı tek aday olarak Kıvanç’ın seçimlere gideceği öngörülüyor. AK Parti’nin yetkili isimleri hatırlanacağı üzere tüm oda başkanlarına karşı duruş sergileyerek ‘yanlış yaptılar’ açıklaması yapmıştı.

BORSADA KAFALAR KARIŞIK

Adana Ticaret Borsası’nda seçimlerin tarihi 4 Ekim olarak belirlendi. Mevcut başkan olan Şahin Bilgiç’in bu dönem dinlenmeye çekileceği ve yerine Meclis Başkanı olan Osman Bağış’ın aday olacağı kulislerde konuşuluyor. Osman Bağış’ın başkanlık yarışına girerek tek liste halinde seçilmesi durumunda yeni meclis başkanının Şahin Bilgiç yönetiminden bir isim olarak belirleneceği yönünde kanılar oluştu. Seçim tarihine kadar Şahin Bilgiç’in karşısına rakip guruptan yeni bir adayın çıkması halinde Osman Bağış’ın yerine Bilgiç’in yeniden aday olması da beklentiler arasında.