Onatça, ''Şakirpaşa Havaalanı Kapanmamalı''

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Şakirpaşa Havaalanı ise kapatılmamalıdır. Bunun nedeni de görün bakın birkaç sene sonra Çukurova Havaalanı, Şakirpaşa Havaalanı üstüne bir havaalanı daha isteyeceğiz” dedi.

Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) aylık yönetim kurulu değerlendirme toplantısının bu ayki konukları Süleyman Onatça ve Süleyman Sönmez oldu. TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç Başkanlığında toplanan yönetim, yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yönetim Kurulu Toplantısının ardından Hacı Baba Restaurant’ta düzenlenen yemekte Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Üyesi Selahiddin Nas, Ak Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

TISİAD’IN HEDEFİ


TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, yeni dönemde daha güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade etti. Başkan Nevaf Kılıç, “Bu yeni dönemde ilk hedefimiz derneğimizin yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerini arttırmak olacak. Özellikle Irak’la ticaretin yoğun olduğu bölgelerde yeni temsilcilikler açmak istiyoruz” diye konuştu.

SÖNMEZ: “IRAK, İHRACATÇILAR İÇİN ÖNEM TAŞIYOR”


TISİAD’ın konuğu Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez ise TISİAD üyelerine başarılı çalışmalara imza attıkları için teşekkür etti. Sönmez, “TISİAD’ın önemi gerçekten çok büyük. Irak’ın ihracatçılar için büyük önem arz ettiğini biliyoruz ve bu nedenle siz değerli TISİAD üyeleri önemli bir misyonu üstleniyorsunuz. TISİAD boş durmuyor. Sürekli üretiyor. Konfederasyon da bile TISİAD’ın önemi ve yaptığı başarılar konuşuluyor, örnek gösteriliyor” dedi. Çukurova SİFED bünyesinde 11 derneğin barındığını belirten Süleyman Sönmez, “Çukurova SİFED bu güç birliği ile çok güçlü bir federasyon oldu. Birlikte çalışarak, daha büyük projelere imza atıp, kendimizi ve kentlerimizi daha da büyütebiliriz” dedi. Sönmez, iş dünyasının bir arada ve azimli çalışmalarla Adana ve Mersin’i daha güçlü bir yapıya kavuşturabileceğini, gelişimi sağlayayabileceklerini dile getirdi.

ONATÇA: “ŞAKİRPAŞA HAVAALANI KAPANMAMALI”


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça da, Çukurova Havaalanı’nı önemsediklerini ve heyecanla beklediklerini belirtti. Adanalıların Çukurova Havaalanı’nı çok yoğun şekilde istediklerini ifade eden Onatça, “Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Şakirpaşa Havaalanı ise kapatılmamalıdır. Bunun nedeni de görün bakın birkaç sene sonra Çukurova Havaalanı, Şakirpaşa Havaalanı üstüne bir havaalanı daha isteyeceğiz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından TÜRKONFED’in çalışmalarını anlatan slayt gösterisi yapıldı. Toplantının sonunda TISİAD’ın davetlileri olan TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez’e katkılarından dolayı plaket sunuldu.