PİYASALARA ÖTV VE KDV DOPİNGİ

Bakanlar Kurulu kararıyla beyaz eşyadan alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) 30 Nisan'a kadar sıfıra çekilmesi, mobilyada da KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi piyasaları hareketlendirdi. ÖTV ve KDV'nin indirilmesinin ardından fiyatlar düşünce Adana'da beyaz eşya ve mobilya mağazalarında canlılık görülmeye başlandı.

Döviz kurundaki artıştan dolayı son aylarda büyük bir durgunluk yaşayan ve satış yapamaz duruma gelen beyaz eşya ve mobilya sektörü temsilcileri, ÖTV ve KDV indirimlerinin yapılmasıyla bir nebzede olsa nefes aldıklarını söylüyorlar.  Beyaz eşya ve mobilya satıcıları, ‘’ÖTV’nin sıfırlanmasıyla, KDV’nin de yüzde 8’e çekilmesiyle  nişanlı çiftlerimiz, yeni evlenecek olanlar ve uzun yıllar evli olup beyaz eşyalarını yenilemek isteyenler mağazalara gelmeye başladı. Tabi bu durum hem bizim hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor’’ dediler.

İndirimden ince fiyatı bin 500 lira olan çamaşır makinasının fiyatı ÖTV indirimiyle bin 400 liraya geriledi. Mobilyada KDV’nin yüzde 8’e çekilmesiyle mutfak, salon ve yatak odası takımlarının fiyatı yüzde 10 oranında düştü.