''Seçilecek Belediye Başkanı hükümetle uyumlu çalışmalı''

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, yerel seçimlerde göreve gelecek belediye başkanının merkezi hükümetle uyumlu çalışması gerektiğni söyledi.

Yahşi. yaptığı açıklamada, bir şehrin yarınları için, belediye başkanlarının nitelik ve kabiliyetlerinin hayati önem taşıdığını belirtti.  ''İçinde bulunduğumuz günlerde, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin seçileceği, yerel seçim sürecine girmiş bulunmaktayız'' ifadelerini kullanan Yahşi, şunları kaydetti:

 

''Şehrimizin yarınları için büyük önem taşıyan bu seçimleri çok önemsemekteyiz. Siyasi partilerin aday adayları birer birer ortaya çıkmakta kendilerini ve projelerini tanıtmak için faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Bizlerin bu aday adaylarından beklentimiz, bu işin koltuk kavgası değil hizmet sevdası ile, elini taşın altına koymak olduğu bilincinde olmalıdırlar.

Belediye başkanı seçilecek kişi, bilgili, kültürlü, birikimli olmalı, özellikle ülkemizin, ilimizin, ilçemizin, potansiyelini, demografik yapıyı, sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bilmeli, dünyayı tanımalı ve reel projeleri hayata geçirebilecek cesur adımlarla kalıcı eserler üretebilmelidir.

Yöneticilik tecrübesi olan, varsa belediyecilik bilgi ve birikimine sahip, aşınmamış, yıpranmamış, dinamik, geçmişi temiz, dürüst ve sosyal bir yapıya sahip olmalıdır.

Seçilecek Belediye Başkanının merkezi hükümetle uyumlu çalışacak ve Devlet desteğini fazlasıyla beldesine taşıyabilecek kabiliyette vizyon sahibi bir şahsiyet olması lazımdır.

Ayrıca, iyi bir Belediye Başkanı seçmek yetmez. Aynı zamanda etrafında ki ekibi ve Belediye Meclis Üyeleri de düzgün ve nitelikli kişiler olmalıdır. Çok nitelikli bir başkan bile, kötü ekiple yol alamaz ve tıkanır.

Biz burada hayalimizdeki başkan profilini çizdik. Bu nitelikte ki adayları, iyi araştırıp bulmak ve seçmek zorundayız.''