“Türk girişimci için Romanya iyi bir fırsat”

Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle düzenlenen “Romanya Ekonomisi, Yatırım ve İş Fırsatları” toplantısı 18 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

ADASO Toplantı Salonu’nda, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıya, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei, Bükreş Ticaret Müşaviri Bahadır Necat, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, Türk İş Adamları Derneği Başkanı Aykut Akbulut, Başkan Yardımcısı Hamdi Demirel ve Genel Sekreter Güven Güngör katılacak.

Toplantıda, Romanya’daki güncel yatırım ve özelleştirme projelerinin yanısıra, ülke ekonomisi, yatırım ve iş imkanları anlatılacak. Özellikle demir çelik, inşaat, motorlu kara taşıtları,mekanik cihazlar, kauçuk, plastik, kağıt, ahşap, pamuk, sentetik elyaf, tekstil, hazır giyim ve gıda sektörlerinde işbirliği imkanları  ele alınacak.


KIVANÇ: GİRİŞİMCİLERİMİZ İÇİN İYİ BİR FIRSAT


Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye ile Romanya arasında bu yılın ilk 10 ayında 1.9 milyar dolar ihracat, 2.7 milyar dolar ithalat gerçekleştiğini bildirdi.

Kıvanç, “Orta Avrupa’nın ikinci en büyük piyasası olması, 200 milyon tüketiciye ulaşan çok önemli ticaret yolları ve merkezlerin kavşağında bulunması, merkezi Avrupa, Baltık ülkeleri ve Orta Doğu pazarlarına açılım sağlaması nedeniyle AB üyesi Romanya, Türk girişimciler için iyi bir fırsattır” dedi.